Sagan om prinsen och prinsessan av Sofi Poulsen

Sagan om prinsen och prinsessan är det perfekta sagoböckerna som kommer trollbinda sina unga läsare under en magisk sagostund.
Sagan om prinsen & prinsessan är en härligt ny och modern fantasy berättelse som är uppbyggd med grunden av en klassiska saga, med en prinsessa, prins, drakar, häxor och andra sagoväsen.
I berättelserna har vårt moderna samhälle fått ta plats i berättelsen på ett roligt och nytänkande sätt samt att böckerna även utmanar de förlegade stereotyperna och fortsätter i samma anda då böckerna även tar upp genus tänk och mångfald på ett bra sätt i text och bild. Och med hjälp av sagans värld får vi önska att det ger avtryck i vår egen verklighet.

Bild

​I ”Sagan om prinsen och prinsessan och lite om draken också” handlar det om den ensamma prinsen Nikolai som söker efter efter en prinsessa. Prinsessan Julia bor i ett torn som vaktas av en drake vid namn Brynolf.
Här får vi följa den spännande och uppfinningsrika sättet när prins Nikolai och prinsessan Julia träffas.

Bild

​I ”Sagan om prinsen & prinsessan och den vilda frukosten” handlar det om när prinsessan Julia bestämmer sig en morgon för att överraska och göra frukost till prins Nikolai. Det är bara ett problem. I köket bor den prinsessätande draken Dessie. Här får vi följa den spännande berättelsen när prinsessan Julia tillsammans med det små marsvinen Otto och Rulle hjälps åt att förberedd frukost som blir något utöver det vanliga. Kommer Julia att överlista Dessie eller kommer draken Dessie äta prinsessa till frukost?

Bild

I ”Sagan om prinsen och prinsessan och den fasansfulla Erene” blir prinsessan Julia plötsligt sjuk och för att hon ska bli frisk får prins Nikolai ge sig ut på en lång resa för att finna alla ingredienserna till en magiska dryck som kan bota Julia. Här får vi följa prins Nikolai olika spännande äventyr där han träffar på draken Brynolf som tidigare vaktat tornet som prinsessan Julia suttit i och till sin förskräckelse träffar han även den fasansfulla sjöodjuret Erene. Kommer de att hjälpa prins Nikolai?
Sagan om prinsen & prinsessan utspelar sig i tre fristående sagoböcker där det är planerat att det ska släppas sammanlagt 16 böcker i serien. Det som dock är annorlunda med sagan om prinsen och prinsessan är att den första berättelsen utspelar sig i andra boken, därefter tredje boken och sen fjärde boken, så första boken har ännu inte kommit ut. Men denna lilla annorlunda twist är inget som stör berättelserna.
Det vackert färggranna Illustrationerna som täcker alla sidorna bjuder på många överraskningar som kan locka de unga läsarna att finna detaljer som gömmer sig bland bilderna. Texten som är luftig och lättläst är även integrerad i bilderna, så att berättelsen blir mer levande.
Vill du lära känna karaktärerna lite mera, var de gillar att göra och vilka drömmar det har, så finns det möjligheten att läsa mer om varje enskild karaktär på hemsidan . Samt att författaren även har sätt till att det finns ritningar att skriva ut så att man kan färglägg bilderna själ.

Bild

I böckerna äter prins Nikolai och Prinsessan Julia några aptitretande hjortronrumpur och andra godsaker som Enhörnings – Smoothie och drakgröt. Men till vår glädje har författaren Sofi Poulsen lyckats trolla fram dessa recept som går att finns på hennes hemsida.
Vill du lära känna karaktärerna lite mera, var de gillar att göra och vilka drömmar det har, så finns det möjligheten att läsa mer om varje enskild karaktär på hemsidan. Samt att författaren även har sätt till att det finns ritningar att skriva ut så att man kan färglägg bilderna själ.
Författare: Sofi Poulsen
Illustratör: Per von Schantz
Bokförlag: Sofi Poulsen
Ålder: 6-9 år
Kategori: Sagobok, fantasy, prins och prinsessa, sagoväsen, mångfald, genus
Köp boken på: Sofi Poulsen, Adlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...