Älgpojken – Dödens glänta av Cecilia Sundh & Lisa Medin

Bild
”Älgpojken – Dödens glänta” är den andra delen om om pojken Vind som lever under den yngre stenåldern någonstans i norra Sverige.
Den första boken heter Älgpojken – Innan månen går upp” .
”Pojken Vind har fått en lärlingsplatsen som sten-smidaren inom byn, något som han ser fram emot då hans mamma också var sten-smidare medan hon levde. Men sonen till sten-smidaren är inte alls glad över detta och gör allt för att förstöra för Vind…
Som att ljuga, stjäla… kanske till och med döda!”

Älgpojken är en historiskt lättlästa och spännande bokserie där böckerna ”Innan månen går upp” och ”Dödens glänta” ingår i serien och där bokenSvartfallet” släpps under mars månad.

Det här är en perfekt läsning att sätta i händerna på historieintresserade elever som gillar äventyr och som vill återupptäcka stenåldern.
Tillsammans med de stämningsfulla bilderna och den lättlästa texten med korta meningar är det böcker som passar för mellanåldern som vill ta del av vår tidiga historia.
Bild

Provläs Älgpojken – Dödens glänta genom att klicka på bokbilder.
Bokserien Älgpojken passar även bra om man ska arbeta med yngre forntiden inom skolan då det även finns tillhörande lärarhandledningen till böckerna.
Bild

Boktitel: Älgpojken – Dödens glänta del 2
Bokserie: Älgpojken 
Författare: Cecilia Sundh
Illustratör: Lisa Medin
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Historisk fantasy berättelse, förr i tiden, forntiden, stenåldern, avundsjuka, lättläst, kapitelbok
Provläs
Lärarhandledning
ISBN: 9789178812585
Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu eller Hegas förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar