Jakten på julen ~ En julberättelse i 24 kapitel av Anna Helgesson, Mikhael Mikalides & Jonas Anderson

Bild

Det här är en spännande och högaktuell adventsberättelse om julens ursprung som tar fyra vänner på en mystisk resa med magiska möten och det viktiga budskapet att vi tillsammans måste försöka bidra till en bättre värld.

“Att läsa Jakten på julen är som tomtebloss för ögonen och julmust för själen.”

”Jossan, Sofia, Donya och Priya går i årskurs 6 på Vårbyskolan i Huddinge. Under ett temaarbete i skolan bestämmer de sig för att på egen hand ta reda på julens ursprung. Flickorna ger sig av för att söka svar och deras jakt på svar tar dem till centrala Stockholm.
Men så får de ett oväntat uppdrag där de blir ombedda att hjälpa en ensamkommande flyktingpojke i nöd. Vännerna hamnar i ett spännande och mystiskt äventyr under en kall vinternatt där de får uppleva flera magiska möten som ger dem inspiration och mod att fortsätta lösa problemet. Det blir ett äventyr som de sent kommer att glömma.”

Detta är en högaktuell adventsbok med det starka budskapet att tillsammans kan vi försöka bidra till en bättre värld. Boken återspeglar de mångkulturella land som vi lever i idag då det fyra vännerna kommer från olika delar av världen med olika kulturella bakgrunder.

Mångfald är något som även återspeglas i berättelsen och tas upp på flera olika sätt men på ett naturligt sätt, som när vi får möta den gamla bibliotekarien med nedsatt hörsel som funktionsnedsättning, men här tas även det dagsaktuella samhället upp som att en av flickorna använder slöja och när flickorna möter tiggaren som behöver deras hjälp.

Under den medryckande julberättelsen gång känner man hur sammanhållningen mellan vännerna stärks ytterligare i jakten på deras gemensamma medkänsla för att försöka bidra till en bättre värld.

Bild

Det här är verkligen en bok som öppnar upp till diskussion. Varje kapitel tar upp olika aktuella samhällsengagerade ämnen som säkert skulle värma en SO – lärares hjärta.

Invävt i berättelsen finns det även fakta om julen och genom bokens berättelse går det en osynlig röd tråd där den kristna jul tron återspeglar sig i berättelsen, men det är inget som uppmärksammas i boken utan lyfts fram på ett väldigt bra sätt.

Här har jag skapat en tillhörande boktrailer till boken.

Bild

Jakten på julen är en stor och stämningsfull adventsbok om fångar upp läsarens intresse med den silvriga texten och glänsande snöflingorna. Denna medryckande adventsbok är en mystisk och stämningsfull julberättelse i 24 kapitel som ämnad för barn i åk 3 – 6, men passar även på högstadiet och för vuxna som kan beröras av denna berättelse.
Jakten på julen skildrar en modern bild av Sverige och bokens budskap är gemenskap, solidaritet, mod samt goda handlingar föder goda handlingar.
Boken är skriven med lagom långa kapitel där varje kapitel öppnar upp för aktuella samhällsengagerade ämnen tillsammans med stora färgstarka och stämningshöjande illustrationer i färg som gör detta till en magisk julskimrande underverk till adventsbok som inte kommer lämna någon läsare oberörd.
Till boken ingår ett bildspel som passar att att visas vid högläsning i klassrummet.
Via Bonnier Education – Clio kan ni ta del av en lärarhandledning. 
Bild

Bild
Adventsbok för 2018
Illustratör: Jonas Anderson
Kategori: Adventsbok, 24 kapitel, spänning, äventyr, mystisk, stämningsfull, solidaritet, mångkulturell, samhällsengagerade & gemenskap
Målgrupp: 9 – 12 år
ISBN: 978919829496

Nu kommer jag att tävla ut två signerade exemplar av “Jakten på julen” i samarbete med Prinsen och Prinsessans Bokförlag och Gullis lästips, vill du vinna ett av dessa exemplar ska du…
Gör så här:
.
1.Följa Gullis lästips på min Facebook sida eller Instagram sida, eller båda.2.Dela detta blogginlägg och tagga @Gullis lästips och @Prinsen och Prinsessans bokförlag samt två vänner eller kollegor.

3. Berätta vad du tycker är det bästa med att läsa en adventsbok enligt dig.

Tävlingen avslutas den 25 november 2019 och vinnaren kommer att väljas ut av Gullis lästips lotteri och presenteras här samt via PM.

Tävlingen kommer finns på Gullis lästips alla tre sociala forum, som här på min hemsida, på mitt Instagram konto och min Facebook sida. Det går bra att vara med på alla ställen för bättre lycka.

Tävlingen är avlutat och Carola Berg vann ena boken via min Facebooksida och Elinas Klassrum vann den andra boken via mitt Instagram konto. 

Bild

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *