Från ägg till höna av Camilla de la Bédoyère

Bild

Vad kom först hönan eller ägget?

Faktaboken ”Från ägg till höna” är en lättförståelig faktabok för de yngsta barnen, här får vi lära oss mer om hönans livscykel från ägg till fullfjädrad höna där alla steg förklaras med intressant text som är kort och tydlig tillsammans med fantastiska bilder som består av fotografier av varje steg av vägen från ägg, kyckling till höna.
Bild

BildBoken är uppbyggd med kapitel som där vi får lära oss saker som ”Hur en höna blir till”, ”Vad är en höna”, ”Att lägga ägg” till att ”Ägget kläcks” mm.

Bild
Bild

Boken ”Från ägg till höna” är en fristående faktabok som ingår i bokserien ”Livscykler”.

I boken finns en del svåra ord, något som ofta förklaras bra utifrån sammanhanget samt att det även tillkommer en lagom lång ordlista i slutet. Utöver det finns det också en handledning för föräldrar och lärare med lite roliga tips om hur man kan uppmuntra ett fortsatt utforskande i ämnet.’

Det jag gillar extra med den här faktaboken är att boken har både kortare meningar tillsammans med små faktarutor med steg-för-steg-utveckling med intressant och lagom mycket fakta som på de sättet faktiskt väcker mer lust för barn att utforska i ämnet.

Boken riktar sig till vetgiriga förskolebarn, men jag anser att bokens konkreta och kortfattade upplägg gör så de även fungerar fint till lågstadieelever speciellt om man arbetar med tema bondgårdsdjur och djurens olika livscykler.

All läsning är bra läsning!Jag hoppas att de kommer ut fler böcker i denna lättförståeliga faktaserie då många faktaböcker har allt för mycket fakta som resulterar att många barn tappar intresset, speciellt i de lägre åldrarna.

Bild


Bokserie: Livscykel
Författare: Camilla de la Bédoyère
Målgrupp: 3 – 6 år, men fungerar även på lågstadiet
Kategori: Fakta, livscykel, bondgårdsdjur, djur & natur
ISBN: 9789174692754
Ta del av boken Från ägg till höna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar