Karma och Jonar – Lyras ö av Zelda Falköga

Äventyret fortsätter med magi och mod!

“Karma och Jonar ~ Lyras ö” är den spännande fortsättningen i serien “Karma och Jonar.”
 
Lyras ö är den tredje delen av fem i denna otroliga fantasiserie där de tidigare böckerna i serien heter ”Klipptrollen” och ”Flykten”.
Böckerna i bokserien Karma och Jonar är illustrerade och skrivna av Zelda Falköga som är en alias för den riktiga författaren och illustratörens namn. ”Zelda Falköga” som presenteras som en upptäcktsresande och äventyrare till dessa mystiska platser. En av få personer som faktiskt besökt Glimeria och därför berättar en av landets alla sägner, om Karma och Jonar, och om kampen mot draken och stentrollen.

“Här får vi följa Karma och Jonars äventyr i sitt sökande efter att hitta något som kan stoppa stendraken som sprider skräck i deras rike Gilmeria. När allt hopp verkar ute dyker oväntad hjälp upp i form av en sagolik Pegasus. Väl på Lyras ö får de mer hjälp av andra sagofigurer som de lekfulla digeliner och den väldigt trofasta daskas.”

Här får vi åter möta en otrolig förtrollade värld där bara fantasin sitter gränser.

Det är ett otroligt färgstarka äventyr som är uppbyggd med magiskt välskapta illustrationer som täcker boken alla sidor med en magiskt spännande berättelse som utspelar sig i korta texter som löper parallellt med bilderna. Detta gör berättelsen till en otrolig läsupplevelse som påminner lite som en hybrid av grafisk seriebok och rikt illustrerad kapitelbok.

Bokserien ”Karma och Jonar” är en storslagen berättelse med ett viktigt budskap – att våga när det behövs och att vara en god och lojal vän. Det är en berättelse som inspirerar till fortsatt läsning.

Det som är extra bra med bokserie Karma och Jonar är att förlaget Book Mark och författaren Zelda Falköga har satsat på den så att det finns en lärarhandledning till första boken, med tillhörande läsguide, samt tillhörande bildspel.

Till serien finns även ett särskilt soundtrack på Spotify som heter  ”Genom eld”. På hemsidan Karma och Jonar kan man läsa mer om bokens olika karaktärer och ta del av annat intressant material.

Skapa ditt eget äventyr tillsammans med Gala!

Kliv in i en färgsprakande saga med den gosiga kinten Gala från Karma och Jonar-serien. 

Kinten Gala är Jonars bästa vän och en riktig fena på att starta galna upptåg och roliga lekar. Med sin mjuka kropp och man av plysch är hon dessutom riktigt mjuk att gosa med. En perfekt present till barn i alla åldrar! 

Nu ser jag fram emot att ta del av den fjärde boken ”Nagdabergen” som släpps i maj.

Boktitel: Karma och Jonar – Lyras ö del 3

Bokserie: Karma och Jonar

Författare: Zelda Falköga

Målgrupp: 6 – 9 år ( Men jag anser att den fungerar från 5 år upp till 11 år) 

Kategori: Fantasy, äventyr, spänning, magi, sagoväsen, enhörning, vänner, samarbeta, självförtroende, goda mot de onda.

Bokförlag: Bookmark förlag

Ta del av boken som E-bok och ljudbok via: BookBeatStorytelNextory

ISBN:9789189087392

Ta del av boken via: AdlibrisAkademibokhandelnBokusBokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar