Välkommen till Gullis lästips

Med en breda kunskap är Ullis från Gullis lästips en värdefull resurs för alla boknördar som söker efter nya läsupplevelser.

Med en bred kunskap är Ullis från Gullis lästips en värdefull resurs för alla boknördar som söker efter nya läsupplevelser.

Ullis heter jag och är en passionerad bokslukare och läsfrämjare som brinner för barn- och ungdomsböcker och möjligheten att öka läslusten och läsglädjen hos barn och unga.

 

Här delar jag med mina olika boktips och läsfrämjande aktiviteter via under namnet Gullis lästips.

Med flera års erfarenhet som skolbibliotekarie har jag en bred kunskap om böcker och läsning och anser att jag är en värdefull resurs för alla som letar efter bra böcker att läsa.

Gullis lästips en läsande förebild och läsinpiratör. Med en breda kunskap är Ullis från Gullis lästips en värdefull resurs för alla boknördar som söker efter nya läsupplevelser. Jag anser att barnböcker är ett fönster till den magiska fantasin man hade som barn. Som vuxen tycker jag att det är viktigt att komma ihåg att ålderskategorin inte är en restriktion man måste hålla sig till. Jag älskar vuxenböcker såväl som barn- och ungdomsböcker. Men inget är så uppfriskande som den livliga och oskyldiga fantasin som i en barnbok. Mitt huvudsakliga fokus ligger på att ge bokrecensioner och boktips för barn- och ungdomsböcker, samt att främja läsning genom olika projekt och aktiviteter. Med andra ord, jag är en riktig boknörd! Här delar jag med mina olika boktips, läsfrämjande aktiviteter, lektionsmaterial, bokanimationer och videos samt lärarhandledningar.
Gullis lästips din läsande förebild och läsinpiratör!

Jag anser att barnböcker är ett fönster till den magiska fantasin man hade som barn. Som vuxen tycker jag att det är viktigt att komma ihåg att ålderskategorin inte är en restriktion man måste hålla sig till. Jag älskar vuxenböcker såväl som barn- och ungdomsböcker. Men inget är så uppfriskande som den livliga och oskyldiga fantasin som i en barnbok.

Samarbeten med bokförlag!

Idag samarbetar jag med ca 100-tal olika bokförlag, författare och illustratörer.

Efter att jag skrivit den fullständiga bokrecensionen, där jag delar med mig av bilder, eventuella extramaterial, som filmer, lärarhandledning och olika bokaktiviteter, delar jag med mig av delar av recensionen via min  Facebook – och Instagram sida. Det händer även att jag delar mina inlägg i andra passande grupper på Facebook.

 

Delar av varje enskild recension lägger jag till på sidorna; Boktips.se och Goodreads så recensionen automatiskt  hamnar på Adlibris och  Bokus sida när tid finns.           

Jag föredrar att läsa tryckta böcker framför e-böcker. Om ni skickar en e-bok är risken större att jag inte kommer att läsa den. Jag väljer själv vilka böcker jag vill läsa och recensera, vilket kan ta en tid. Alla åsikter är mina egna.

 

Mitt syfte med bloggen är att sprida boktips och läslust, och därför väljer jag oftast att recensera böcker som jag verkligen gillar, vilket gör att de flesta av mina recensioner är positiva.

 

På min bokblogg, Gullis lästips, recenserar jag barn- och ungdomslitteratur samt böcker som jag har fått som recensionsexemplar från olika bokförlag, författare och illustratörer. Jag tar även emot pressutskick med tillhörande gåvor till boken. Jag uppskattar att få recensionsexemplar som en överraskning, men om böcker skickas till mig utan att jag har tackat ja till det finns ingen garanti för att jag kommer att läsa och recensera böckerna. Ibland tar jag även emot recensionsexemplar med pedagogiskt syfte som kan hjälpa lärare och elever i undervisningen.

Mitt huvudsakliga fokus ligger på att ge bokrecensioner och boktips för barn- och ungdomsböcker, samt att främja läsning genom olika projekt och aktiviteter. Med andra ord, jag är en riktig boknörd!

Gullis lästips - är din go-to resurs för nya läsupplevelser!

Som läsfrämjare föreläser jag för små och stora om läsning. Jag delar gärna med mig av läspeppande boktips och högläsningsstuder för barn och unga. 

 

Föreläsningen riktar sig till personal och föräldrar inom förskolan, skola och bibliotek. Och förstås alla andra som vill ta del av läsinspiration för barn och unga. 

 

Jag berättar gärna om mina erfarenheter som läsfrämjare, tipsar om olika läsprojekt, läsfrämjande material och sprider läspepp genom att visa hur vi alla på ett enkelt sätt kan sprida läsglädje till vår omgivning.

 

Här ovan kan ni ta del av två stycken informations brev, där den första riktar sig till chefer, lärare, pedagoger och bibliotekarier eller liknade. Den andra riktar sig till föräldrar, barn och kunder.

 

Jag har 20 års erfarenhet som fritidspedagog och fem års erfarenhet som skolbibliotekarie inom grundskolans värld, samt sju års erfarenhet som läsfrämjare. 

 

Jag utgår ifrån Salems kommun, söder om Stockholm och har inriktning inom Stockholms län. 

 

Vill ni att jag håller en föreläsning eller boktipsar för er? Kontakta mig på: gullislastips@gmail.com

Jag även digital kreatör och skapar digitala lektionsmaterial som är tillgängliga både i utskriftsformat och digital format via Skolmagi.nu.

 

Jag skapar även olika läsfrämjande material och läsförståelsefrågor.

 

Här kan ni kan hitta en direktlänk direkt till Gullis lästips butik via Skolmagi.

Allt lektionsmaterial finns att ladda ner på min butik på Skolmagi.nu.

Jag delar med mig av böcker som jag anser passar till klassuppsättning, samt ger högläsningstips för olika åldersgrupper från förskolebarn till högstadieelever.

Här sitter Ullis från Gullis lästips i det Röda äpplet ifrån "Sagan om det röda äpplet" av Jan Lööf. Äpplet finns på Bonnier Carlsens förlag.
Här sitter jag i det röda äpplet ifrån bilderboken "Sagan om det röda äpplet av Jan Lööf.

Varje dag utmanar jag mig själv genom att skriva på min blogg och tillhörande digitala portaler, trots att jag har dyslexi. Därför kan det finnas felstavade ord och särskrivningar i mina texter.

Jag försöker så gott som det går att få mina texter igenom kollade innan publicering samt att jag använder mig ibland av AI program som går igenom min text för rättstavning och särskrivningar, ändå kan det hända att det förekommer fel.

 

Jag skriver även om min dyslexi och de hjälpmedel som jag använder för att underlätta min skrivprocess.

För att öka läsintresset och läsglädjen gör jag ofta korta bokanimationer och boktrailers till bokrecensionerna (efter godkännande från berörda parter och önskemål från kunder.)

 

Dessa går att ta del av via: Instagram, Facebook, TikTok, Pinterest, Youtube och Vimeo

 

Det är bara att söka efter @Gullislastips 

Om du är intresserad av en animation eller film till någon av dina böcker, loggor eller reklam för ditt företag, går det bra att kontakta mig via gullislastips@gmail.com, så kan vi komma överens om ett prisförlag och hur du tänkt dig.

Omdömen om Gullis lästips

Följ Gullis lästips för spännande nyheter.

Dela gärna detta inlägg: