De magiska tjugonio, en bokstavsvärld av Kite Stenmark med flera

Här har 29 illustratörer och 29 författare samarbetat genom att antingen skriva om eller illustrera en bokstav vardera för att skapa denna annorlunda färgsprakande och livliga alfabetets bok.
Som jag har förstått det så har det vart så att de olika illustratörerna först skapat en bild utifrån den bokstav denna fått tilldelad sig och utifrån bilden så har olika författare därefter fått skriva en text kopplat till bilden respektive bokstaven denna fått tilldelat sig. Berättelserna har blivit uppbyggda på olika sätt som rim, ramsor, sagor och dikter. Och lika många olika variationer det olika bokstäverna fått en berättelse på, lika många olika är de 29 illustrationerna som fyller varje sida.
Längst bak i boken finns även ett bonusmaterial som en rörelse övning till en utav bokstäverna.

Min boktrailer för denna underbara och moderna alfabetsbok

Bild

Jag gillar verkligen denna bok, det är ett nytt modernt nytänk till en alfabetets bok. En bok som passar perfekt att använda sig av när man lär ut de olika bokstäverna i vårt alfabet. Att kunna bokstäverna och deras ljud gör att en kan lära sig läsa.

De olika detaljrika och färggranna bilderna som täcker alla sidorna från topp till botten gör bara boken mer intressen för de yngre lyssnarna.
Sen att man även kan se att mer av vårat moderna samhälle avspeglar sig i vissa bilder gör bara boken ännu bättre. Jag är helt klart imponerad hur de olika författarna lyckats återskapa bilderna i sina olika texter och hur de genom att haft ett fritt spelrum lyckats skriva de olika berättelserna i olika utföranden gjort boken bara ännu mera intressant och levande.
Dock förekommer det emellanåt svårare och krångligare ord i vissa berättelser som kan vara svårt att förstå för de yngre läsarna alt lyssnarna.

Bokens målgrupp är åt den yngre åldern anser jag, från ca 3-6, men går även att använda sig upp till årskurs 2 som ett pedagogiskt material.

​Mitt recensionsexemplar av denna bok fick denna gång ett nytt hem hos några vetgiriga förskoleklass barn på Montessori Fsk Kulramen i Huddinge kommun.

Initiativtagare till detta unika projekt är Kris Kite Stenmark och tillsammans med grundare för förlaget Safaro Torsten Larsson, skulle han få den publicerad genom hans förlag. Men i somras gick han tyvärr hastigt bort. Torsten brann för det skrivna ordet, böcker och egenutgivning och han skulle nog bli glad att se att Kris Kite Stenmark som är redaktör, lektör, manusutvecklare och skrivcoach tog tag i projektet och såg till att boken utgavs utav Idus förlag. Efter att bild jag fått tagit del av några av de olika underbara illustrationerna har jag skapat boktrailern med min röst som berättarröst.


Antologiredaktör: Kite Stenmark
Bokförlag: Idus förlag
Målgrupp: 3-9 år
Provläs: Här
Kategori: Alfabetsbok, pedagogisk bok, bokstäver, barnbok, sagobok, rim, ramsor, sagor, berättelser, boktrailer
ISBN: 9789175775876

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar