Drakmodern av Anette Skåhlberg

Drakmodern är en riktig bra fantasy reality med en magisk fantasifull äventyrsberättelse om drakar, övernaturliga händelser och om andra dimensioner tillsammans med ett viktigt och tänkvärt budskap till alla läsare.

Karin har levt i elva år, hon skulle kunna vara som vilken annan ung elvaårig flicka om inte hennes kropp var som den vore flera hundra år. Hennes kropp är alldeles skrynklig precis som ett russin, så hon och hennes pappa kallar det för russin sjukan. För ingen vet vad det är för fel på henne, läkarna tittar bara frågande på varandra och vill bara ta en massa tester på henne för det finns inget botemedel. När läkarna obetänksamt slår vad om hur länge hon kommer att leva väljer Karin att fly ut i skogen. Ute i en stor grotta i djupaste skogen börjar en märklig förvandling, det hela börjar med att hon har så brännande ont i halsen, så brännande att det kommer rök ut ut munnen när hon pratar. Efter att hon sovit så känner hon att hon inte längre har så ont i sin kropp, hon tittar ner mot sina händer, men där händerna förr satt finns nu stora tassar med jätte klor… hon har blivit förvandlad till en drake…

Det darrar i övergången mellan dimensionerna, den öppna portalen börjar ge vika.. Dimensionen mellan drakarnas och människornas värld är som tunnas och allt beror på hur människorna tror sig stå över naturen. Världen blir alltmer förgiftad och förstörd… 

 

snart kommer inte människorna att kunna andas den luft som de gör i dag.

 

Samtidigt som Kara försöker bemästra sitt nya liv som drake och hur hon kämpar med att både vilja vara människa och möjligheten till att vara drake är en underbar upplevelse. Men en dag är det inte endast hon själv hon behöver ta hand om, en dag ligger det 7 st drakägg tillsammans med henne i grottan. Vi som läsare får följa hur hon som både drake och människa ska uppfostra dessa drakar, både i skogen i grottans värld, men även i människans värld. Denna del av berättelsen är rolig och underfundig berättelse.

 

 

Samtidigt som den yttre naturmiljön påverkar de olika dimensionerna mellan drakar och människorna liv inser Kara att de enda som kan stoppa denna miljöförstörelse är Kara. Kara måste med sina nya 7 små vänner gör något radikalt med alla gifter, i synnerhet bromerade flamskyddsmedel och alla andra gifter som ställt till stora problem för drakarnas ägg.

Titel: Drakmodern 

Författare: Anette Skåhlberg

Bokförlag: S.T.O.P.Bok

Kategori: Fantasy reality, fantasy, äventyr, drake, naturförstörelse, förvandling, sagoväsen

 Målgrupp: Ung vuxen

ISBN: 9789188415134

Köp på: Adlibris , Bokus , Plusbok

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar