Trollihopp ~ Det stora äventyret av Magnus Emlén

Bild

”Trollihopp – Det stora äventyret” där läsaren får följa trollet Mokii på ett spännande äventyr i norra Sveriges storslagna vildmark. Mokii är ett snällt troll med stark koppling till naturen och allt levande på jorden.
‘Följ ditt hjärta’ är ett av budskapen i denna fantastiska resa i orörd natur bland fjäll och skog.

Bild

Jag har fått äran att ta del av denna lila krabats livsäventyr.

Mokii är en trollihopp som är ett litet troll på 28 cm och hans ålder är lika gammal som han är vis, då han är 486 varv runt solen. Mokii bor som så många andra troll långt inne i de djupaste trollskogen bland höga fjäll, vidsträckta myrar och forsande älvar.
Fiske är något Mokii verkligen gillar och långa vandringar och upptäcktsfärder tackar han sällan nej till.
Mokii är som de flesta andra små troll av hans sort: snäll, glad och alltid öppen för stora som små äventyr! Och just i denna underbara och annorlunda sagobok får vi följa med Mokii som hamnar på sitt livs resa som tar Mokii och oss som läsare genom en magisk resa genom alla årstiderna i Sveriges vackra natursköna fjällrike och vildmark.

~ Allt började en stormig höstmorgon när Mokii hade vart ute och tältat i närheten av sitt hem. Mokii skyndar sig för att packa ihop för att söka skydd för den plötsliga höststormen. Plötsligt händer det som inte får hända, en stark vind tar tag i tältet och Mokii som har fastnat tältets fästögla följs åt upp i skyn.
Mokii flyger med vinden i flera mil. Inte förens kvällssolen lyser upp himlen och ovädret lugnar ner sig och vindarna mojnat, börjar tältduken med Mokii segla ner och landa högt upp på toppen av ett fjäll.
Mokii känner inte igen sig och han vet inte heller åt vilket håll hemmet ligger.
I Mokiis äventyrsresa får vi följa Mokiis försök att ta sig till sitt hem djupt inne i trollskogen, tillbaka till sin familj och vänner.
Under resans gång träffar han på fjällrikets olika djur, men framförallt får vi läsare tillsammans uppleva de olika årsperioderna på ett helt fascinerande och trollbindande sätt genom det underbara fotografier som fyller sidorna.

Bild


Författare: Magnus Emlén
Fotograf: Magnus Emlén
Bokförlag: Magnus Emlén
Målgrupp: 3-6 år
Läs mer om boken här
Kategori: Sagobok, fotografisk barnbok, naturväsen, troll, fjäll, natur, vildmark, djur, årstider, fotografier, tema nordiska natur- och sagoväsen.
ISBN: 9789163938566

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar