Bergtagen av Gustaf Lingmark

Bild

Dagen är människornas tid, natten är trollens…

“Det var länge sen en ungdomsbok fångat mig så som denna bok gjorde. Då jag läste ut boken samma kväll som jag började läsa den då den var så spännande så jag behövde ligga och tjuvläsa i sängen med ficklampa mitt i natten för den var så spännande. Det tycker jag är bra betyg.”

Här har jag gjort en tillhörande boktrailer till boken.

Bergtagen handlar om Vivian som är på väg till skolan en dimmig sensommar morgon och och som vanligt möts hon upp av bästa kompisen Zoe. Båda går det i klass 5 i en grundskola i mellersta Sverige i ett litet samhälle. Skolgården är fylld med barn som väntar på att bli insläppta i sina klassrum. Det Vivian och Zoe inte visste då var att denna dag inte skulle bli som vilken annan skoldag, denna dag skulle komma förändra deras liv. Den dagen får det veta att en pojke i första klass har försvunnit och ingen vet hur det gått till. Rektorns varningar gör allting ännu underligare. Tjejerna går till trädslöjdläraren för att ta reda på mera, men även han beter sig konstigt och mumlar något om att det skulle vara troll som tagit pojken. Troll? Hur gammal trodde han dom var egentligen, ingen tror väl på troll? Men inom några dygn tror inte bara tjejerna att det finns troll, de vet att troll finns!Bergtagen är en riktig nagelbitare som är både spännande och skrämmande. Det är en övernaturlig thriller för 9 – 12 år.

Bild

Till varje kapitel finns det tre muntliga frågor att ställa efter varje kapitel samt en skrivövning som ni finner här. Boken passar även som klassuppsättning för åk 4 och 5.

Boktitel: Bergtagen
Författare: Gustaf Lingmark
Bokförlag: Createspace Independent Publishing Platform
Kategori: Fantasy, spänning, troll, övernaturligt, nordiska natur- och sagoväsen, lärarhandledning
Ålder: 9-12 år
Köp boken på Adlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar