Chokladtoppar och vätteljus av Ingrid Jönsson

Bild

“Chokladtoppar och vätteljus är en berättelse om när skolans tema om naturväsen plötsligt blir till skrämmande verklighet fylld med spännande och magiska äventyr genom tid och rum.”

Bild

“Svante är trött på att varje vecka behöva resa mellan sin pappa i Emforsen i Småland och varannan vecka I Backaröd i Skåne hos mamma och hennes nya sambo Åke. Nu sitter han återigen i mammas bil med illamående och ont i magen på väg ner till Backaröd. Svante hinner knappt ut ifrån bilen förrns han plötsligt ser en liten hund med gröna ögon som springer över kullerstensgården och plötsligt bara försvinner bakom gårdens gammal vårdträd.
I klassen har man precis påbörjat ett nytt tema: Folktro och naturväsen tillsammans med den nya underliga vikarien Sonny. Och när han några dagar senare när han sitter på bänken under den gammal eken möter en liten flicka med grå luva och gröna ögon som Svante inser att den lilla flickan är en livs levande vätte! Hon heter Embla och snart är Svante och hans nya kompis Alva indragen i ett både spännande och farligt äventyr där skolans tema blir till verklighet…
Bild

Boktitel: Chokladtoppar och vätteljus

Författare: Ingrid Jönsson

Illustratör: Marta Leonhardt

Bokförlag: Beta pedagog

Målgrupp: 9-12 år. men fungerar att läsas från 8 år vid högläsning

Kategori: Naturväsen, vättar, älvor, skogsrå, troll, förr i tiden, skilsmässa, skilsmässobarn, magi, tidshåll, tidsresa, högläsning

Provläs boken här

Köp lärarhandledning här

ISBN:9789188009197

Köp boken på: Beta pedagog, Adlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *