Hallahem ~ Sveket vid sjön av Susanne Trydal & Daniel Åhlin

Bild

Tidigare har jag lyssnat och recenserat första delen i Hallahem trilogin ”Staden under berget”  och tredje och sista delen Striden i skogen”

I den andra delen ”Sveket från sjön” är vi återigen tillbaka i de djupa skogarna i norra Sverige i en med en mer fartfylld, spännande och detaljrikare berättelse där vi får ta del av en kamp mellan vardagen och de övernaturliga.

~ Över hela världen och i alla tider har folk varit övertygade om att vi inte är ensamma på jorden. Att det förutom människor och djur finns andra varelser i vår värld och här i norden har vi en gång trot på olika sorters naturväsen som troll, rået, Näcken och många fler osynliga naturväsen. Men när kristendomen kom och tog sitt grepp om människans tro, så har vår övertygelse om dess olika naturväsen bleknat och försvunnit. Men bara för att människan inte längre tror på de olika osynliga naturväsen verkligen existens, betyder ju inte att de verkligen finns gömda ibland oss, som trollen eller Viterfolket som de själva kallar sig, och som i denna berättelse bor de långt ner i ett berg långt in i de djupa skogarna i norra Sverige. Sen kyrkan och kristendomen kom till har ett hemligt sällskap kallat väktarna vetat om de olika naturväsen faktiska existens i vår värld och tid och har under århundraden vart ute för att utrota alla olika naturväsen.
I berättelsen om Hallahem ~ Sveket från sjön får vi ta del av när de hemliga sällskapets anhängare har fått upp ett spår på en eventuell bortbyting och med hjälp av den sommarträning av de olika ungdomar som är i nära släkt med medlemmarna är möjligheten stor att komma trollen nära en på många år…

Bild

~ ”Johannes har tillbringat större delen av sommaren på farfaderns fjällgård. Det visar sig att Johannes släkt ingår i ett uråldrigt hemligt sällskap som i hundratals år jagat skogarnas väsen. De anser att vittrorna (eller troll som de kallar dom för) är onda och behöver utrotas.
Efter sommarlovet fortsätter Tilda och Torun att umgås och lära känna varandras världar efter att de hjälpts åt att rädda staden under berget. Men så får de reda på om Vakarna – sällskapet som vill utrota skogens alla väsen. Återigen hotats Viterfolket och Hallahem och flickorna och deras vänner måste återigen hjälpas åt för att hålla människorna borta från Hallahem. Dock är sällskapets anhängare närmare än flickorna någonsin kunnat ana. Vem kan de egentligen lita på?”

Bild


Boktitel: Hallahem~Sveket vid sjön, del 2
Författare: Susanne Trydal & Daniel Åhlin
Målgrupp: 9-12 år
Kategorier: Äventyr, spänning, fantasy reality, naturväsen, kampen mellan gott och ont, tonårsvardag kapitelbok, högläsningsbok, lyssna på bok
Bokförlag: Hoi förlag AB
ISBN: 9789175578682
Köp boken på: Hoi förlagAdlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar