Norrsken: Resan till Jotundalen av Malin Falch

Bild

Följ med på en resa i sagornas land…

”Berättelsen börjar i Norge där flickan Sonja plötsligt en natt får besök av den främmande pojken Espen, som konstigt nog verkar bekant. Han är från en den magiska parallellvärlden Jotundalen. Genom en magisk portal av norrsken tar Espen med sig Sonja till sin värld där hon träffar pratande vargar och björnar och där det finns elaka och snälla troll och andra magiska varelser och onda vikingar.”
Norrsken – resan till Jotundalen är första boken i den grafiska serieromanen i Norrsken-serie som är en magiskt förtrollade fantasy berättelse där nordisk folktro möts i ett spännande Peter Pan-aktigt äventyr bland fjordar och fjäll i en magisk del av nord Norge.

Illustrationerna är förtrollade vackra och skapade i lockade Disneystil med en lättläst och fängslade berättelse.
Bild

Resan till Jotundalen är en den första delen i den grafisk serien Norrsken. Det är den norska illustratören och författaren Malin Falch som ligger bakom denna magisk vackra fantasy serie som är vinnare av två prestigefulla bokpriser i Norge. Provläs serieboken genom att klicka på bilden.
Det här är en fantastisk bok som är svår att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa!
Nu ser jag verkligen fram emot att läsa de fortsätta böckerna som troligen kommer att bli åtta böcker i Norrsken – serien.
Idag finns det två böcker utgivna på originalspråket norska varav tredje boken släpps i mars och nu hoppas jag givetvis att böckerna snarast kommer ut på svenska. Den andra boken heter “Vikingarna och oraklet” och I denna fristående berättelse från Norrsken-universet får du veta var den godmodige Björnar kommer ifrån och hur det kom sig att han blev en sådan god vän till Espen, den heter “Björnar: en historia från Norrsken”.
Bild

Jag har sen en lång tid tillbaka följt den norska illustratören och författaren Malin Falch via hennes Instagram konto och förälskat mig i hennes illustrationer och följt hennes resa när hon slutligen släppte första boken i den norska Nordlys serien och vann två prestigefyllda bokpriserna. Därför blev jag extra glad när bokförlaget Egmont Publishing publicerar bokserien på svenska. 

Bokserie: Norrsken
Författare & illustratör: Malin Falch
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Fantasy, spänning, äventyr, magi, parallell värld, folktro, grafisk serie, skogsväsen, kapitelbok, lättläst
Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Din tidning

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar