Häxboken av Jan Kjaer

Bild

“Det finns två typer av häxor:
Svarta häxor, som är onda och vita häxor, som är goda.”
Bild

“- Mia har precis förlorat sin farmor, när Elvira plötsligt dyker upp, en gamla tant som säger att hon kände hennes farmor. Elvira berättar att hennes farmor var en häxa och det visar det sig att även Mia har har den gåvan – hon kan bli häxa, precis som sin farmor. Hon får ta del av Häxboken för att läsa och lära sig ur och tillsammans med hjälp av häxan Elvira och fen Feora lär sig Mia om magi. Det finns två sorters häxor, vita och svarta. Mia vill bli en god vit häxa som hjälper människor, och inte en svart häxa som tycker om att vara elak.
Men är det verkligen så lätt som hon tror att bli en vit häxa?”
Bild

Bild

Bild

Böckerna använder sig av LINK-systemet som är ett unikt samarbete mellan text och bild. Här har författaren och illustratören Jan Kjaer utvecklat ett läsningssystem vars syfte att hjälpa oerfarna läsare genom att handlingen utspelar sig både i text och bild, med den massiva mängden manga inspirerande illustrationer som ger ett maximalt stöd för läsupplevelsen. Där över 60% av texten är länkade till bilderna som tillsammans ger ett starkt stöd för de tidiga läsarna. LINK-systemet är utvecklat i samarbete med professionella pedagoger.
Bild

Bild

I trilogin ingår böckerna:

Del 1: Häxboken
Till alla tre böcker ingår enskilda läsnycklar.
Bild

Bild


Trilogi: Häxboken

Del 1: Häxboken
Del 2: Den svarta häxan
Del 3: Den nya häxan

Målgrupp: 7-12 år

Författare & illustratör: Jan Kjaer

Bokförlag: Hegas bokförlag

Kategori: Fantasy, spänning, magi, häxa, serieformat, lättläst

Köp böcker på: Adlibris, Bokus, Hegas


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar