Alla balla monster av Dick Qwartfort

Bild

De kryper och kravlar ur otäcka hål lyssna på gastarnas rysliga vrål. Utomhus hörs en gnällande vind var det ett spöke eller bara en grind?
Ur höstmörkret kryper de fram med sina vassa hörntänder, håriga kroppar och och slemmiga tentakler. I den här mysrysliga bilderboken “Alla balla monster” får vi träffa tre olika monster som alla gillar att hitta på bus. Här får vi lära känna den 300 – åriga vampyren Albin, den håriga varulven Charlie och det slemmiga sjöodjuret Gilbert som är några av de läskiga och roliga monster som vi får möta i boken.

​Även om vampyren Albin är 300 år, så är han ung för att vara en vampyr och så är det även med hans vänner Varulven Charlie och Sjöodjuret Gilbert. Alla är det den unga variationen av Dracula, Varulven och Monstret i Svarta lagunen. I denna bilderbok får följa med på knasiga och roliga äventyr genom ett år av höstlov, med Halloween bus, snö och skidlek, monsterjul, samt vår och sommarlek på stranden i fasornas vik.
Bild

Bild

Bild

Tillsammans med Barnens bibliotek och illustratören Dick Qwarfort kan skriva ut färglägga monsterfigurer och klippa ut monstermasker. Monsterna är baserad på monstren från boken Alla balla monster och materialet finner du här.

Författare & Illustratör: Dick Qwarfort
Kategori: Minirysare, spännande, rolig, monster, bilderbok, vers, rim
Målgrupp: 6 – 9 år, men går att högläsas för yngre barn och läsas av äldre barn.
Bokförlag: Berhs förlag
Köp bok på Adlibris och Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar