En förtrollad jul av Siri Spont

Bild

Detta är en adventsbok med 24 kapitel som är en aktuell och spännande adventsberättelse som utspelar sig i julskimrande förortsmiljö och i de djupaste skogarna.

”Yusuf har kommit ensam till Sverige på flykt från krig, och när han flyttar in hos kusinen Martha blir ingenting som vanligt. Barnens mormor styr i bakgrunden och leder barnen på äventyr, bland troll och faror men med magiskt beskydd.
Berättelsen är skriven ur Marthas synvinkel. Om hur livet vänds upp och ner på grund av läget i världen, om störiga småsyskon, längtan efter husdjur och krångliga kompisrelationer. Jag gillar att det är en stark och orädd, men likväl reflekterande, tjej i huvudrollen. Samtidigt som det hade varit intressant att få Yusufs perspektiv, få veta mer om hans resa till Sverige, hans längtan efter föräldrarna och hans upplevelser av den nya skolan och den magi han och Martha ställs inför.”

Bild


Adventsbok för 2016Författare: Siri Spont

Illustratör: Alexander Jansson

Kategori: Adventsbok, kapitelbok, familj, krig, flykting släkting, traditioner, högläsning, spännande, magi, troll, urban fantasy.

Målgrupp: 6 – 12 år

Bokförlag: Rabén & Sjögren

Köp boken på: Adlibris eller Bokus

Läs/lyssna på boken via appen: Storytel.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar