En klurig jul: Julsaga i 24 kapitel i 24 kapitel av Ingelin Angerborn & Per Gustavsson

Bild

“När Rutan skriver ner vad hon önskar sig i julklapp hamnar en kompis överst på listan. Men Rutan är rädd att det kan bli lite knepigt, frågan är om tomten kan fixa det? Som tur är dröjer det inte länge förrän hon hittar en alldeles själv för en dag dyker det upp någon hemma hos Rutan. Någon som har konstig favoritmat och gärna äter metallskrot till middag.
Någon som kan göra sig osynlig. Någon som har kommit vilse och längtar hem.”

I adventsboken En klurig jul får man i 24 kapitel möta flickan Rutan. Julkänsla börjar infinna sig hemma hos Rutan och hennes föräldrar. I år när hon sitter och skriver sin önskelista till tomten så har första platsen fått en ny önskan från att få ett eget husdjur till att få en ny vän.
Mitt upp i julstöket och julförberedelserna hemma hos Rutan börjar det försvinna saker. Först en sax, sedan en hammare och sedan en mängd andra metallföremål. Rutans mamma och pappa tror att det är Rutan som skojar. Men det är någon annan. Någon som är osynlig. Är det något att vara rädd för eller är det någon som kan hålla ensamma Rutan sällskap?
Bild

Bild
Här fylls den stora adventsboken med lagom korta kapitel tillsammans med stämningshöjande bilder i färg i alla kapitel samt med röda siluettbilder mellan varje kapitel.
Bild

Detta är en fin historia om ensamhet och längtan efter vänner, att lita på varandra och en tro som kan försätta berg. Här har författaren Ingelin Angerborn tillsammans med illustratören Per Gustavsson olika bilder inkluderat normativa personer där många olika slags människor är representerade som barn som är rullstolsburen, mörkhyade barn, och barn som bär slöja. Det är en bok som öppnar upp tills samtal inom olika ämnen. Detta är en mysig högläsningsbok för alla små och stora som otåligt väntar på julen.
Bild

Bild
Adventsbok för 2018
Författare: Ingelin Angerborn 
Illustratör: Per Gustavsson
Målgrupp: 3 – 6 år
Kategori: Adventsbok, julbok, 24 kapitel, mysterium, ensam, utomjordingar,skola, vänskap, högläsning
Bokförlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129706420
Läs boken som E-bok via bok appen: Storytel Köp boken på: Adlibris eller Bokus 


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar