Julias hem för vilsna varelser av Ben Hatke

En sagobok för alla som söker magiska bildböcker med lika delar humor & förtrollning.

”Julia slår sig ner i ett nytt grannskap med sitt vandrande hus i närheten av vattnet. (Det stämmer, hennes hus rör på sig! Då det står på skalet av en jättesköldpadda)
Till en början trivs hon bra, men är det inte lite väl tyst? För att få sällskap sätter Julia upp en skylt: ”Julias hem för vilsna varelser” Snart börjar flera olika varelser att dyka upp där några är i behov av ett nytt hem och andra ville känna sig inkluderade. Snart delar Julia sitt hem med, troll, vättar, sjöjungfrur, féer och till och med en drake och många andra fantastiska varelser. Nu var det inte längre tyst och tråkigt i huset. Julia gör sitt bästa för att försörja dem, men snart börjar deras behov och krav och att sköta huset tära på henne och det blir som förväntat snabbt rörigt och istället får Julia kämpa för att få de nya gästerna att uppföra sig!”
Detta är en underhållande, rolig och fantasifull bok som är bra för individuell läsning, då det är en lättläst bilderbok som lätt kan få läsaren att titta sig vilse på alla detaljer bland bilderna. Men den passar även att läsas för hela klassen eller mindre grupp.
Den är en bok som kommer lära barnen styrkan att arbeta tillsammans, att använda de olika styrkorna hos varandra, att vara snäll och alltid inkludera alla och att hjälpa andra.
Ben Hatke illustrerar och skriver helt magiska, och fantasifulla barn- och ungdomsböcker och i ett tidigare inlägg har jag recenserar hans första bok i serien ”Zita i rymden – Långt hemifrån” som ni kan ta del av här och bilderboken “Ingen tycker om en Goblin” som ni kan läsa mer om här.

Författare & illustratör: Ben Hatke
Målgrupp: 3 – 6 år
Kategori: Fantasi, humor, bilderbok, natur- och sagoväsen
Bokförlag: Verbel förlag
ISBN: 9789187777387
Köp boken på Adlibris, Bokus eller bokförlagets hemsida.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar