Texas och Vegas – Skidresan av Sofie Borg

Bild

Bröderna Texas och Vegas är på skidresa med sin familj. Snart upptäcker de att det är något konstigt med den utklädda Snöbjörnen. Varför försvinner han med lillebror från pulkabacken och varför går han utanför deras stuga sent på kvällen? Texas och Vegas berättar för sina föräldrar och skidläraren, men ingen verkar tro dem. Till slut bestämmer de sig för att själva ta reda på vem som döljer sig bakom björndräkten.

Följ med på ett nytt spännande äventyr i boken Texas och Vegas – Skidresan” med bröderna Texas och Vegas, denna gång i en lite längre bok en de tidigare två fristående böckerna Texas och Vegas – Glasbilen” ochTexas och Vegas – Försvunnen”.
Förutom att boken är lite längre finns det inte heller bilder med i denna bok, som de gjort i tidigare böcker. Dock är det inget som saknas då texten är skriven med ett målande och vardagsnära språk tillsammans med luftig och lättläst text som uppdelar sig i korta kapitel. Samtidigt som det är en bok som lyfter samarbete, mod och en härlig syskonkärlek.
Det här är en riktigt bra barndeckare som man kan sätta i händerna på barn som ska börja läsa sina första kapitelbok.
Det är en härlig läsupplevelse för yngre barn som säkert kan väcka nyfikenheten och läslusten för andra deckarböcker.
Det som är extra bra är att böckerna ingår i en fristående bokserie med nya och avslutande äventyr.
Bild


Bokserie: Texas och Vegas
Författare: Sofie Borg
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Deckare, spänning, äventyr, kapitelbok, fjällen, skidresa, vinteräventyr
Bokförlag: Idus förlag
ISBN: 9789175778976

Köp boken på: Adlibris, Bokus, Idus förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar