Nadir av Pär Sahlin

Bild

En trilogi fylld med Känslobubbel & tusen fjärilar i bröstet….

Denna trilogi handlar om den ensamkommande flyktingpojken Nadir som flydde till Sverige från kriget i Syrien. På boendet bor han tillsammans med sina vänner Ali och Said. De ser varandra som bröder fast de inte är släkt, men de har det arabiska språket gemensamt och tillsammans är de familj.
Nadir går på högstadiet och håller på att lära sig de svenska språket.

Via den lokala simklubben, får han utöva simning som han älskar, via simningen får han flera nya vänner även möjligheten att förstå och lära sig mer svenska. Via simklubben lär Nadir även känna Linn och här bubblar känslorna upp till mer en vänskap.
Bild

Till alla tre böcker ingår gratis handledning där man b.la kan användas som underlag vid diskussioner och temaarbeten om flyktingar, ensamkommande barn, integration och hur det kan vara att börja ett nytt liv i ett nytt land.

Trilogi: Nadir
Författare: Pär Sahlin
Illustratör: Leon Remstedt
Målgrupp: 12 – 15 år
Kategori: Kärlek, vänskap, simning, flykting, Syrien, ungdomsböcker, lättläst
Bokförlag: Hegas

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar