Maja tittar på naturen av Lena Anderson & Ulf Svedberg

Bild

Följ med Maja ut i skog och mark och förundras över insekter, fiskar, fåglar och allt det magiska som sker runt omkring oss om vi bara stannar upp och tittar oss omkring en stund.
Genom Majas nyfikenhet, humor och naturglädje får vi veta hur gammalt trädet är, vad som händer med fröet när det planterats, hur man ser skillnad på en gräshoppa och en vårtbitare och mycket mer. I denna nyutgåva får vi upptäcka allt spännande som händer i naturen när vår blir till sommar, löven börjar falla och frosten slår till.
I denna nyutgåva får vi upptäcka allt spännande som händer i naturen när vår blir sommar, löven börja falla och frosten slår till. Återigen får den älskade barnbokskaraktären Maja dela med sig av intressant och lärorik fakta om natur och djur genom de fyra olika årstiderna. Det finns nog ingen som har lärt generationer av barn så mycket om naturen som Maja.
Återigen får den älskade barnbokskaraktären Maja dela med sig av intressant och lärorik fakta om natur och djur genom de fyra olika årstiderna. Det finns nog ingen som har lärt generationer av barn så mycket om naturen som Maja.

“Våren kommer och sommaren går,
av näbbmus syns inte minsta spår.
När hösten ruskar i lönnens gull,
har igelkott somnat i lövhögens mull.
Och snart ligger isen blank över viken
och hela året är Maja nyfiken.”
Bild

Bild


Författare: Ulf Svedberg
Illustratör: Lena Anderson
Målgrupp: 3 – 6 år Bokförlaget har skrivet att boken riktar sig till 3 till 6 år, dock anser jag att den passar från 4 till 9 år.
Kategori: Fakta, natur, djur, årstider, bilderbok, upptäcka, lärorik
Bokförlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129555721
Boken finns på Adlibris och Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar