Saltkråkan – Ett litet djur åt Pelle av Astrid Lindgren & Maria Nilsson Thore

Bild

Följ med på ett charmigt skärgårdsäventyr bland kobbar och skär…
Bild

Bild

​Ett litet djur åt Pelle är ett charmigt Saltkråkan-äventyr där vi får följa med när den självsäkra och kaxiga Tjorven tillsammans med snälla lilla Pelle tar sig ut på en kaninexpedition.

”Nog är det orättvist att Tjorven har ett alldeles eget djur, hon har ju Båtsman! Pelle vill också ha ett djur att ta hand om! Så när det finns kaniner att köpa på grannön Lillasken, då blir Pelle helt till sig. Tjorven och Pelle får låna en eka och ro över till ön. Och visst finns där kaniner, långa rader av kaninburar! Pelle blir salig och hittar en alldeles underbar kanin och väljer en fläckig, gosig kanin, hans egen Jocke!
Men barnens kaninexpedition blir mer strapatsrik på vägen hem än de tänkt sig…”

Denna mysiga bilderbok är i ett större format så att de härliga skärgårdsbilderna med rätta Saltkråkan-känslan verkligen får plats. Tillsammans med de fantastiskt detaljrika naturbilderna finns en berättelse som smälter in i bilden, dock är det väldigt kompakt och mycket text.
Det jag tycker är extra bra är när klassiska kapitelböcker blir omgjorda till bilderböcker med massa illustrationer så att berättelsen blir mer tillgänglig till en bredare publik och framförallt åt den yngre åldern.
En annan klassisk berättelse (vers) som blivit bilderbok är boken ”Alla ska sova” där Astrid Lindgrens älskade vaggvisa blivit till en mysig godnattsaga. Här kan ni läsa mer om den boken Samt den ny producerade bilderboken “Vår i Bullerbyn” som ni kan läsa mer om här.
Bild


Författare: Astrid Lindgren
Illustratör: Mari Nilsson Thore
Målgrupp: 3 – 6 år
Kategori: Bilderbok, skärgård, barn, djur, vardagsäventyr
Bokförlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 978-91-29-71114-1
Boken finns på: Adlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar