Knöl & Bök – Kissolyckan  & Monstertoaletten av Tina Engström & Millis Sarri

Att lära sig gå på pottan och sluta med blöjan är inte alltid så lätt.
Här får vi följa med syskonen Knöl och Bök när de ska sluta med blöjan och gå på pottan i tid och våga gå på den stora toaletten.
Givetvis blir det en del kissolyckor men det gör inget för då får man bada. Dock händer sällan en olycka ensam, för vad händer om man är bajsnödig och blöjorna är slut, hur ska syskonen klara av att gå på den stora monstertoaletten, tänk om den bits?
Här har författaren och illustratören försökt att avdramatisera avvänjning av blöjor och låtit kiss- och bajs olyckor utvecklas till ett roligt bus med hjälp av det vuxnas närvaro och acceptans och syskonens förståelse.
Bli blöjfri och lär dig gå på pottan med hjälp av Knöl & Böks Kiss och Bajskalender!
Att bli blöjfri är ett stort steg i ett barns utveckling. som förälder är det viktigt att stötta och uppmuntra, utan att stressa på. Hur uppmuntrar man då på ett konkret och pedagogiskt sätt, utan att gå till överdrift?
I Knöl och Böks kiss- och bajskalender får barnet klistra in kiss och bajsklistermärken varje gång det varit på pottan eller toaletten. Ett kul och tydligt sätt att stötta barnet i toaletträningen. 
Barn är väldigt olika. En del slutar tvärt med blöjan, medan andra tar god tid på sig. Många barn börjar kissa på pottan dag ett men tar lång tid på sig att vilja bajsa. I Knöl och Böks kiss- och bajs kalender finns uppslag med en kalendervecka på ena sida och tillhörande inspirerade bilder på den andra. Kalendern är fylld med motiverade tips att snabbt bli blöjfri och med de roliga kiss- och bajsklistermärken som medföljer i kalendern blir det ett pedagogiskt och roligt sätt att pott träna.

Författare: Tina Engström
Illustratör: Millis Sarri
kategori: Bilderbok, barnbok, pedagogisk bok bli blöjfri, pott träna
Målgrupp: 0 – 3 år
Bokförlag: Triumf förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar