Nomerna: Haj-svärdet av Jan Kjær

Nomerna-Haj svärdet

 
 

Nomerna tar oss till ett helt nytt barnboksuniversum!

 

Nomerna är ett glad folk som bor under det stora Nomerträdet långt i Nomerskogen. Under trädet sitter den kloka ledaren för de nominerade, prinsessan Zika, på sin tron och njuter av synen av de små maskerade nomaderna som rusar runt i byn.

 

Alla nomerna är maskerade och bär olika färgmasker som visar vilken grupp de tillhör. (Och sedan väcker de också pojkens nyfikenhet – varför bär de dock masker?) Det skulle även kunna representera människas olika hudfärger. Som människan är Nomerna väldigt olika, men om de arbetar tillsammans och respekterar varandra, finns det inga problem som de (vi) inte kan lösa.

 
Det finns sex sorters Nomer:
 

De röda är starka krigare, de gröna kan laga mat, de blå är uppfinnare, de lila kan göra andra friska, de orangea är magiker, och de gula kan rida på alla slags djur.

 

Dom röda är starka och krigare!

 

Bild

Dom gröna kan laga mat!

Bild

Dom blåa är uppfinnare!

 

Bild

Dom lila kan göra andra friska!
 

Bild

Dom orangea kan magi! 
 

Bild

Dom gula kan rida på alla slags djur!
 

Bild

 
 
 
 

Bild

 
 

“Haj-svärdet” är första delen i serien“Normerna”,i den här berättelsen handlar om de som är orange. De är magi-nomer och kan tala med djur. Men för normen Vian finns det ett problem: hans magi fungerar inte. Han får i uppdrag av prinsessan Zika att söka efter sin magi.Det blir en fartfylld undervattensberättelse med många faror som lurar under ytan. . .

 

men Vian är fast besluten att hitta alla delar till Haj-svärdet, för de kan vara lösning till att hitta hans magi.

 

Boken är fylld med lite mangainspirerade bilder i ljusa färger med coola detaljer tillsammans med actionfyllda äventyr där varje sida i boken är väl genomtänkt och är uppbyggda som en hybridbok i stil med serieroman och Skönlitterära bilder.

 

Nomerna är en blivande bokserier som kommer locka till läsning för den tilltalande målgruppen.

 
 
 
 

Bild

Provläs boken genom att trycka på bilden.
 

Nomerna öppnar upp för ett helt nytt barnboksuniversum där Nomerna är coola hjältar – hjältar som pojkar gillar att läsa om och med en handling som både är spännande och farlig blir det en garanterad lustfylld läsupplevelse till de allra yngsta läsarna.

 
 
 

Nomerna

 
 

Författaren och illustratören Jan Kjær är inte rädd för att berätta historier med moraliska finesser och övertoner – utan att moralisera. Här har han lyckats uppnå den känsliga balansen mellan spänning, handling och barnslig entusiasm som kan hålla pojkars intresse, det är berättelser som tar upp ämnen som identitet, havet, miljö och vänskap. Det här är historier som är tillräckligt fängslande för att både barn och vuxna ska kunna njuta av böckerna om och om igen.

 
 

Bild

 

 

 

Om man har läst det första tre böckerna i bokserien “Nomerna” kan man göra ett digital Escape room som går att göra via Hegas förlags hemsida.

 

Till böckerna finns massa roligt material som spelkort, målarbilder, pärlplatta mönster, recept  och mycket annat extramaterial.

 

Idag finns de 6 böcker i den fristående serien “Nomerna”.

 

I det tre första böckerna i den fristående hybridserien “Nomerna” med böckerna: “Haj-svärdet”, Trädets hjälte och “Den magiska nomen” är böckerna skrivna med en lättläst nivå som är skrivet med ett enkelt språk med korta meningar som utspelar sig som korta textstycken som ibland innehåller en bruten text, med upprepande text eller ord som förkommer i pratbubblor eller som ljudeffekter. Böckerna har även färgstarka illustrationer med härliga detaljer och actionfyllda scener i stil med bilderböcker och serieromaner.

 

I det tre andra böckerna i den fristående hybridserien “Nomerna” med böckerna; “Kampen mot skogs-piraterna”, “Det farliga loppet” och “Den spännande resan” bjuds läsarna på en större läsutmaning med lite mera text med ett vardagligt språk. Men med en lika spännande handling och bildrika uppslag som i de tidigare delarna. 

 

Här kan ni läsa mer om hybridbokserien “Nomerna”.​

 


 

Boktitel: Nomerna: Haj svärdet Del 1

 

Bokserie:  Nomerna

 

Författare & Illustratör: Jan Kjær

 

Målgrupp: 6 – 9 år

 

Kategori: Spänning, äventyr, action, lättläst, hybridbok, magi, identitet sökande, vänner, miljö, 

 

Till boken ingår: handledning.

 

Provläs

 

Utgiven av: Hegas

 

ISBN: 9789175438924

 

Boken finns att ta del av via: Adlibris, Bokus & Hegas

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar