Nomerna: Haj-svärdet av Jan Kjær

Nomerna tar oss till ett helt nytt barnboksuniversum!

Nomerna är ett glad folk som bor under det stora Nomerträdet långt i Nomerskogen. Under trädet sitter den kloka ledaren för de nominerade, prinsessan Zika, på sin tron och njuter av synen av de små maskerade nomaderna som rusar runt i byn.
Alla nomerna är maskerade och bär olika färgmasker som visar vilken grupp de tillhör. (Och sedan väcker de också pojkens nyfikenhet – varför bär de dock masker?) Det skulle även kunna representera människas olika hudfärger. Som människan är Nomerna väldigt olika, men om de arbetar tillsammans och respekterar varandra, finns det inga problem som de (vi) inte kan lösa.
Det finns sex sorters Nomer:
De röda är starka krigare, de gröna kan laga mat, de blå är uppfinnare, de lila kan göra andra friska, de orange är magiker, och de gula kan rida på alla slags djur.

Bild

Dom röda är starka och krigare!

Bild

Dom gröna kan laga mat!

Bild

Dom blåa är uppfinnare!

Bild

Dom lila kan göra andra friska!

Bild

De orangea kan magi! 

Bild

De gula kan rida på alla slags djur!
Haj-svärdet är första delen i serien Normerna, i den här berättelsen handlar om de som är orange. De är magi-nomer och kan tala med djur.
Men för normen Vian finns det ett problem: hans magi fungerar inte.
Han får i uppdrag av prinsessan Zika att söka efter sin magi.
Det blir en fartfylld undervattensberättelse med många faror som lurar under ytan. . .
Men Vian är fast besluten att hitta alla delar till Haj-svärdet, för de kan vara lösning till att hitta hans magi.
Boken är fylld med lite mangainspirerade bilder i ljusa färger med coola detaljer tillsammans med actionfyllda äventyr där varje sida i boken är väl genomtänkt och påminner om uppbyggnaden av en serieroman och vanlig bok i ett, något som kommer tilltala målgruppen omedelbart.
Bild 

Provläs boken genom att trycka på bilden.
Nomerna öppnar upp för ett helt nytt barnboksuniversum där Nomerna är coola hjältar – hjältar som pojkar gillar att läsa om och med en handling som både är spännande och farlig blir det en garanterad lustfylld läsupplevelse till de allra yngsta läsarna.
Författaren och illustratören Jan Kjær är inte rädd för att berätta historier med moraliska finesser och övertoner – utan att moralisera. Här har han lyckats uppnå den känsliga balansen mellan spänning, handling och barnslig entusiasm som kan hålla pojkars intresse, det är berättelser som tar upp ämnen som identitet, havet, miljö och vänskap. Det här är historier som är tillräckligt fängslande för att både barn och vuxna ska kunna njuta av böckerna om och om igen.
Till böckerna finns massa roligt material som spelkort, målarbilder, pärlplatta mönster, recept och en app.
(En så länge finns allt bara på danska). ‘
Idag finns de tre böcker i den fristående serien som heter: Haj -svärdet, Trädets hjälte, Den magiska nomen

​Till boken Haj-svärdet ingår en handledning.


Serietitel: Nomerna
Författare & Illustratör: Jan Kjær
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Spänning, äventyr, action, lättläst, bilderbok, magi, identitet sökande, vänner, miljö, pojkläsning, serieformat
Till boken ingår: handledning.
Bokförlag: Hegas
ISBN: 9789175438924
Boken finns att ta del av via: Adlibris, Bokus & Hegas
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar