Tio minuter till läggdags! Av Rhiannon Fielding & Chris Chatterton

Bild

En rimmad, magisk godnattsaga för alla små enhörningar
i världen.

Bild

Här får vi möta den busiga lilla enhörningen Blinka som har glittrande hovar och ett glittrigt horn! Hon bor i ett land med marshmallowmoln och rosa sockersand, och hon älskar att jaga stjärnfall och regnbågar.
”Tio minuter till läggdags!” ropade pappa var kväll – men hon var inte trött och ville varken vara lydig eller snäll!
I denna godnattsaga som är full av magi, glitter, regnbågar och en busig enhörning. Får vi ta del av enhörningen Blinkas olika möten samtidigt som hennes pappa räknar ner minuterna tills det snart är dags att sova, men den livliga lilla enhörningen har svårt att slå sig till ro för att sova och hittar istället på en massa busiga upptåg. Tills hon slutligen avslutar äventyren på ett lugnt sätt.
Det är en bok som öppnar upp för samtal och fantasi då boken börjar med en karta över landet där Blinka bor så att man känner igen platserna som Blinka besöker och med det de detaljrika bilderna som sträcker sig över båda boksidorna kan man hela tiden hitta nya saker i bilderna och tillsammans med den lekfulla texten på rim integrerar de med barnen på ett lustfyllt sätt. På visa ställen i boken blir det även extra spännande, som när Blinka träffar ett troll.
Bild

Bilderboken innehåller en lekfull text på rim.
Bild

Det är en vackert illustrerad bilderbok i pastellfärger som även är lite normbrytande då de är pappa som förbereder enhörningen Blinka för nattningen.
Här nedan kan ni ta del av några bilder från boken.
Bild


Författare: Rhiannon Fielding
Illustratör: Chris Chatterton
Målgrupp: 3 – 6 år
Kategori: Godnattsaga, äventyr, enhörningar, magiskt land, rim, lättläst, bilderbok, normbrytande
Bokförlag: Tukan förlag
Boken finns via: Adlibris, Bokus & Tukan förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar