Biggest Bang av Martin Olczak & Anna Sandler

BildTyra bor i Bagarmossen med sin familj och hunden Rufsa. Tyras familj hade varit en helt vanlig familj, om det inte vore för att hennes storebror Lukas som ständigt pratar om rymden. Överallt och med vem som helst. Tyra skäms för honom, men älskar samtidigt hans knasiga rymdhistorier.

Bild

Det är när Tyra är 10 år och bara några dagar kvar till julafton, när det plötsligt börjar hända märkliga saker runt Tyra…

Först är det ärtorna i skolmatsalen, sedan stjärnorna på kvällshimlen och till sist en märklig radiosändning. Vad betyder det egentligen?

De märkliga budskapen tar Tyra,Lukas och hunden Rufsa på en resa till “Slutet av Universum”. På vägen möter de knäppa rymdvarelser och hamnar i osannorlika situvationer. Allt blandat med skratt. spänning och kanske en tår.

Resan i rymden är också en resa genom Tyras innersta känslor. Hur känns det till exempel att skämmas för någon som du älskar? Det kan vara värre än att möta rymd-kackerlackor i ett svart hål.

Bild

I Barnradions julkalender Biggest Bang får vi hänga med Tyra, hennes brorsa Lukas och hunden Rufsa när de ger sig ut på ett galet kosmiskt rymdäventyr för att rädda universum där de träffar på kosmos-ninjor, tyder ärtskrift och hamnar på Späjs Burger.

Biggest Bang är ett galet kosmiskt äventyr för alla som gillar ruttna äpplen, syskon, tappade skruvar, raggiga hundar, rymdiga julvisor och otroliga lösningar på verkliga problem. Det är ett galaktiskt spännande och humoristiskt rymdäventyr som väcker känslor.

Till julkalender ingår olika underhållande aktiviteter som färgläggningsbilder, kluriga quiz, memory, pyssel och ett persongalleri där vi lär känna alla karaktärerna lite närmare samt en tillhörande lärarhandledning som bland annat innehåller diskussionsfrågor och har kopplingar Lgr 11. Det kan vara bra om man som mentor läser igen handledningen innan julkalender starten. Allt detta och lite till finner ni på Barnensradions hemsida.
Bild

Biggest Bang sänds i Barnradion den 1-24 december 2019, i P4. Varje avsnitt kommer ut kl 06.00 Sveriges radios hemsidan och i Sveriges Radio Play. Här kan ni även ta del av den färdig nedladdade avsnitten tillsamman smed öppna frågor till varje avsnitt. Julkalendern riktar sig till hela familjen och barn mellan 6 – 13 år, små barn kan gärna lyssna tillsammans med till exempel ett syskon eller en förälder.)

Bild


Julkalender: Biggest Bang (2019)
Tid: Varje avsnitt är 10 minuter långt och varje avsnitt kommer ut varje dag klockan 06.00 på morgonen på Sveriges radios hemsidan och i appen Sveriges Radio Play.Målgrupp: 6 – 13 år (Små barn kan gärna lyssna tillsammans med till exempel ett syskon eller en förälder.)

Författare: Martin Olczak

Illustratör: Anna Sandler


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *