Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem av Mats Strandberg & Sofia Falkenhem

Bild

 

“Det är första december och den första snön har just börjat falla. Genom den kalla natten galopperar Ken Taur är på väg hem till kentaurernas hemliga rike. Som ligger gömt på Nordpolen. Där även tomten bor! Han har varit borta från sin familj en lång tid då han har har blivit kidnappad av en ond clown och tvingats arbeta på en cirkus, men nu är han äntligen fri. Han längtar så efter att återförenas med sin familj och att få fira jul med dem igen. Men det är bråttom och endast ett få dagar kvar till julafton, om bara inte vägen varit så lång, om bara inte mörkret varit så stort, om han bara inte varit så väldigt ensam. . .

 

Ken börjar sin resa ensam, men får snart sällskap av eldflickan Gnista. Ken och Gnista vandrar genom ett snöigt sagolandskap.

 

Det blir ett långt och spännande äventyr fyllt med olika faror och hinder att övervinna. Men längst med vägen får Ken och Gnista en rad nya hjälpsamma vänner när de träffar härliga traditionella sagokaraktärer och sagoskurkar som alla har fått olika sagor berättade om sig, sagor som både Ken och Gnista trott på men det visar sig att de inte alls stämmer och vännerna har framställts i ofördelaktig dager. Den man trott är ond visar sig vara god och vice versa.

 

Tillsammans med sina nya vänner hamnar de förstås i massor av äventyr, och det största äventyret av dom alla är att dom måste rädda julen. Tomten har blivit kidnappad, och alla julklapparna är stulna!”

Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem är magisk spännande och stämningsfull adventsbok som tar läsarna på en fartfylld resa genom ett snöigt sagolandskap fylld av olika sagokaraktärer från andra sagor, som ‬Hans och Greta, Rödluvan och vargen och Törnrosa.

 

 

Det är en spännande, rolig och fartfylld berättelse med lagom långa kapitel med spännande cliffhangers till nästa dag, tillsammans med stora och sagolika bilder i färg vilket gör boken perfekt som högläsning för alla stora och små som otåligt väntar på julen!

 

Boken utspelar sig i samma universum som böckerna om Monstret Frank som ni kan läsa mer om här. Böckerna om Monster Frank utspelar sig just nu som musikal på Junibacken.

Boktitel: Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem

Adventsbok 2019

Författare: Mats Strandberg

Illustratör: Sofia Falkenhem

Målgrupp: 3 – 6 år, men fungera ända upp till 8 år.

Kategori: Adventsbok, i väntan på julen, 24 dagar till jul, äventyr, spänning, rolig, normbrytande, fake news, girighet, sagokaraktärer.

Bokrlag: Rabén & Sjögren

ISBN: 9789129712889

Boken finns att ta del av som E-bok och ljudbok via: Storytel.

Här kan ni ta del av boken via er favoritbokhandel: Adlibris eller Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar