Hans och Greta i det hemsökta huset av Wiley Blevins & Steve Cox

Precis som i den klassiska originalsagan är syskonen Hans och Greta vilse i skogen. Brödsmulorna de tagit med för att hitta hem igen är borta. Den här gången har smulorna ätits upp av sex svarta fåglarna som följt efter barnen. Samma fåglar vill nu locka med Hans och Greta till ett okänt hus långt bort från deras hem.Det visar sig vara jägarens hus, men det är inte han som öppnar dörren…Utan någon helt annan. Någon som varit död många år!

Bild

Ännu en välkänd saga har fått en ny twist! En ännu lite läskigare version av den klassiska saga. En riktig rysare för lågstadiets modigaste läsare. “Hans och Greta i det hemsökta huset” är den fristående boken i bokserien i Lilla skräckbiblioteket där man har förnyat de gamla klassiska sagorna och skapat lättlästa små läskiga berättelser med mycket bilder som passar nybörjarläsare som vill ha lite mer att läsa. För böckerna i serien Lilla skräckbiblioteket är nämligen gamla klassiska böcker med en skrämmande twist där böckerna är fyllda med läskiga och rysliga varelser och andra läskiga detaljer.
I de fristående böckerna i bokserien Lilla skräckbiblioteket har man lyckats fånga barnen som kanske endast hört talas om några av de enstaka klassiska sagorna och lockar den nya generationen barn med berättelser med lite mer rysliga läskigheter i likhet med den gamla Grimm andan så att berättelserna istället blir små mys rysliga berättelser som passar barn i åldrarna 6 till 9 år som törs läsa dessa skrämmande böcker.
Har du läst någon av de andra skräcksagorna i Lilla skräckbiblioteket? Annars kanske det kan vara något. Om du vågar vill säga…

Författare: Wiley Blevins
Illustratör: Steve Cox
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Klassisk saga, skrämmande, spännande, lättläst, syskon, förr i tiden
Bokförlag: Hegas
Boken finns att ta del av via: Adlibris, Bokus och Hegas
Den hår även att lyssna på via bok appen: Storytel

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar