Lisens jul av Inger Boman & Karin Eriksson

Bild

”Grisen Lisen är en mycket intelligent gris som älskar musik och lär sig spela flöjt. Hennes dröm är att få uppträda för publik. En dag tar hon mod till sig och flyr från stian och tar sin chans att börja ett nytt liv i den lilla staden. Det blir ett livsäventyr för Lisen där hon slutligen träffar en ny vän och får ett nytt hem.”

Bild

Det här är en är en svin sött liten barnvänlig julberättelse om en mycket modig och intelligent gris, en berättelse som handlar om vänskap och medkänsla. Om att vara annorlunda och att våga förverkliga sina drömmar.
Bild

Lisens jul är en bilderbok på rim, provläs boken Lisens jul genom att klicka på bilden ovan.
Det här är bilderbok som är skriven på rim, med luftig och stor text, tillsammans med några äldre ord i meningarna, ord som kan öppna upp för samtal kring ordets betydelse.

Tillsammans med härligt stora handmålade bilder som täcker bokens båda sidor är det en väldigt mysig julbok som passar som högläsningsbok för den yngre målgruppen och som kan vara en trevlig julklapp till en barnfamilj med småbarn.

Det här är en berättelse som även passar för familjer som äter vegetariskt eller vegansk då julskinkan lyser med sin frånvaro, utan att de på något sätt skuldbelägger familjer som äter ett traditionell julbord.

Bild

Till boken kan man även ta del av en frågesport som bland annat kan användas i ett pedagogiskt syfte när man använder boken i lågstadiet om man arbetar med temat förr i tiden.
Frågesporten är framtagen av författaren Inger Boman.
Dock var det några gånger i texten där rimmet inte flöt på och de gjorde att det inte blev något bra läsflyt. Att författaren även använder sig av äldre ord i texten är både för och nackdelar med, de negativa är att det kan störa själva läsupplevelsen för de yngre lyssnarna samtidigt kan de ur en pedagogiskt synvinkel bli något positivt då man utmanar barnets ordförråd och får dem att lära sig nya ord eller om man pratar om förr i tiden och hur språket har förändrat sig, något som man även kan se i en av bilderna, som när de nya vännerna firar jul ihop.
Bild

Författaren Inger Boman och Illustratören Karin Eriksson är skaparna till´boken Lisens jul, de träffade varandra tack vare webbplattformen”Look for skill” för kulturella och kreativa tjänster i Europa. Där kan du söka bland konstnärer, hantverkare och många fler kreativa människor som erbjuder dig sina färdigheter. Även du kan publicera en tjänst som behövs.
Bild


Boktitel: Lisens jul
Författare: Inger Boman
Illustratör: Karin Eriksson
Målgrupp: 3 – 6 år
Kategorier: Bilderbok, rim bok, julberättelse, gris, musik, vänner, förr i tiden
Bokförlag: TziViva
ISBN: 978-91-519-2503-5
Boken finns att ta del av via: Adlibris, Bokus & Bokfynd.nu
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar