Lugn och Fin på spökjakt av Nina Statheus & Kajsa Hallström

”Lugn och Fin är två syskon som har flyttat till ett nytt stort hus, ett hus fullt med spännande ställen att gömma sig på. Huset har även ett torn där de kan leka Rapunsel och astronaut. När Lugn och Fin ska flytta in i huset upptäcker dom mystiska röda spår på yttertrappan, väl inne i huset är det alldeles mörkt.
-Det blir en spökjakt tycker Fin.
-Perfekt tycker Lugn, för tänk om det röda spåren är spöksnor?
Fin tror att monstren trivs bäst utanför garderoben. Lugn tror att spöken kan vara var som helst.
Följ med syskonen Lugn och fin på en mystisk spökjakt in i de mörka, knirrkanarriga huset. Där väntar konstiga ljud, kladdiga spår och kanske ett litet monster under trappen?”
Lugn och Fin på spökjakt är en bilderbok med härliga stora bilder som går i blått och som integrerar barnen att hitta massa små konstiga filurer i var och vartannat hörn tillsammans med en underhållande text med lite påhittade ord är det en mystisk och magisk spökjakt genom mörka rum, snurriga trappor och skrämmande ljud som gör boken till en spännande läsupplevelse.
Bild

Provläs boken genom att klicka på bilden.
Det enda jag hade lite svårt för var slutet av boken som jag faktiskt inte förstod. Dock var det inget som förstörde upplevelsen eller handlingen av boken.


Författare: Nina Statheus
Illustratör: Kajsa Hallström
Målgrupp: 3 – 6 år
Kategori: Mysryslig, äventyr, spännande, spökjakt, mystisk, syskon, bilderbok, integrerande bok
Bokförlag: Idus förlag
Man kan ta del av boken som E-bok via: Nextory
ISBN: 9789188964632

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar