Snösystern: En julberättelse av Maja Lunde & Lisa Aisato

Snösystern är en magisk vacker adventsbok med 24 kapitel. Det är en julberättelse som är svårt att inte bli berörd av. Det är en stämningsfull och spännande berättelse om jullängtan och hopp. Snösystern är en otrolig läsupplevelse som handlar om mer än julen. Det är en julberättelse om vänskap, syskonkärlek, familj och faktiskt hela livet och döden.Allt detta vävs ihop i en berättelse som påminner oss om att julen verkligen är en tid att minnas att vara nära våra kära.

Snart är det julafton och Julian tycker att julen är det bästa som finns då han dessutom fyller år på julafton! Vanligtvis är det den bästa dagen på året, när julgranen är dekorerad och adventsljusstaken är tänd, luften är fylld med lukten av clementiner och pepparkakor, änglaspelet spelar och det brinner i öppna spisen. Men i år är det inget som vanligt. Då Julian och hans familj bär på en stor sorg efter att storasyster Juni har dött, har Julians föräldrar helt verkat ha glömt bort att det snart är jul

Men så en dag träffar Julian den glada och jul älskande Hedvig, som förstår precis hur viktig julen är, och de blir snart vänner. Och Julian börjar tro att det kanske kan bli jul ändå. Men det är något som inte stämmer? Det är något mystiskt med huset som Hedvig bor i. Varför är Hedvig alltid ensam hemma? Vad är det för hemlighet som Hedvig bär på? Och vem är den mystiske mannen som smyger runt i hennes trädgård?

Boktrailern är skapad av Gullis lästips med hjälp av illustratören Lisa Aisato magiska bilder i från boken Snösystern.

Snösystern är en magisk vacker adventsbok med 24 kapitel. Det är en julberättelse som är svårt att inte bli berörd av. Det är en stämningsfull och spännande berättelse om jullängtan och hopp.

 

Denna välskrivna julberättelse är skriven av författaren Maja Lunde som har skrivit boken med ett otroligt djup och ett fantastiskt språk tillsammans med otroligt magiska och vackra bilder i bästa HC Andersen-anda skapade av illustratören Lisa Aisato. Tillsammans lyfter de berättelsen till helt magisk nivå!

Boken sålde bättre en alla andra böcker i Norge förra året och det är även planerat att boken kommer att filmatiseras.

 

Snösystern är en otrolig läsupplevelse som handlar om mer än julen. Det är en julberättelse om vänskap, syskonkärlek, familj och faktiskt hela livet och döden.Allt detta vävs ihop i en berättelse som påminner oss om att julen verkligen är en tid att minnas att vara nära våra kära.

 

Snösystern är en julkalender bok från 6 till 8 år och uppåt, men kan med fördel även högläsas med hela familjen och barn ända upp till 12 år, detta är en klassiker som kommer att läsas av barn – och barnbarn – under många år.

Boktitel: Snösystern: En julberättelse
Adventsbok 2019

Författare: Maja Lunde

Illustratör: Lisa Aisato

Målgrupp: 6 – 9 år, men jag anser att den fungerar ända upp till 12 år.

Kategori: Adventsbok, Julberättelse, julmagi, sorg, saknad, död, hemlighet, vänner, syskon, familj, familjeförhållande, längtan, mysterier, jullängtan

Bokförlag: Bonnier Carlsen

ISBN: 9789178034758

Boken finns att ta del av som: E-bok via Nextory och ljudbok via Storytel.

ISBN: 9789178034758 

Boken finns att ta del av på din favorit bokhandel: Adlibris eller Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar