Julen vi aldrig glömde av Kristina Wikström

Bild

Det närmar sig jul i den lilla staden Storängsbyn. För barnen Rosenkvist betyder det många äventyr, stora som små. Valter, som är barnens farbror kommer på besök och en helt ny familj har flyttat in nära dem. Tvillingarna hittar något hemligt i kyrkan och Edvard, som är barnens vän, tappar bort sin fickkniv, vilket leder till ett helt annat, mycket farligare äventyr.

I boken Julen vi aldrig glömde får vi följa en familj och deras vänner under sekelskiftets Sverige. Här får vi följa deras vardag i den vintriga lilla byn Storängsbyn. Här får vi en inblick hur det kunde vara att leva som vuxen, men främst barn förr i tiden. Under den tiden fanns det många som levde fattiga, medan andra kunde leva med tjänstefolk.
Här möts vi av en hjärtevärmande och spännande berättelse. Det är en julberättelse där vi får möta glädje och sorg, men också massor av värme i vintermörkret med ett kärleksfullt budskap där vi upptäcker trons bärande kraft.
Adventsboken Julen vi aldrig glömde innehåller 24 kapitel, vilket gör att den fungerar utmärkt som en sorts julkalender som avslutas på julafton.
Det här är en bok som passar att läsas för barn mellan 9 till 12 år. Har man arbetat med tidsperioden sekelskiftet i skolan eller ska arbeta med det så är det här en bok som passar att läsa för att få en inblick hur det kunde vara att leva som barn då, något som kan öppna upp till samtal med barnen för att jämföra och se paralleller till vår tid.
Det här är en kapitelbok som innehåller väldigt mycket text till varje kapitel, där texten är skriven så att i stället för att använda kommatecken eller och, så är det en mängd punkter i stället, någon som gör det svårt att läsa och man får inget läsflyt. I bland finns det några svartvita dåligt handtecknade illustrationer till kapitlen. Framsidan är på ett vintrig liten by, dock är även denna illustration dåligt tecknad, någon som jag tyvärr gör att man inte plockar upp boken i första taget.
Bild


Adventsbok 2016
Författare: Kristina Wikström
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Förr i tiden, sekelskiftet, familjeförhållande, fattig, vardagsäventyr, tro, adventsbok
Bokförlag: Pärlan förlag
ISBN: 9789187411380
Ta del av boken i din favorit bokaffär: Adlibris, Bokus Pärlan förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar