Silvernyckelns hemlighet av Ann Olerot

Bild

Silvernyckelns hemlighet är ett mystiskt äventyr i historisk miljö! Det är den andra delen i trilogin Moa och Elias och tar vid där första delen Spökflickans hemlighet tog slut. Den tredje delen heter Flaskpostens hemlighet.

Här får vi återigen läsa om vännerna Moa och Elias som återigen får vara med om övernaturliga, mystiska händelser när de är tillsammans.

På en utflykt till Visingsö ser de något som ingen annan ser – det brinner på Visingsborg! Men det var ju 300 år sedan branden härjade på borgen! Framme på Visingsö dyker en svart katt med lysande ögon upp och visar Moa och Elias en gammal gömd nyckel. De blir indragna i ett mysterium som omfattar en liten spökpojke och en arg man som förföljer dem och vill ha tag i samma nycklar som Moa och Elias.

Detta är början på en spännande jakt efter fler hemliga nycklar i ett vintrigt Småland. Ett äventyr som sträcker sig långt bakåt i tiden.

Återigen har författaren lyckats fånga läsarna från första sidan med spänning och mystik.
Tillsammans med korta kapitel som avslutar med en fängslade cliffhanger som gör att man vill fortsätta läsa boken.Utöver den lagom spännande handlingen så får vi även ta del av Moa och Elias vardagliga liv, familjesamvaro och jobbiga småsyskon.

Det är en riktigt bra bok, men först delen Spökflickans hemlighet var snäppet bättre med sina övernaturliga spänning.

Bild


Boktitel: Silvernyckelns hemlighet del 2
Bokserie: Moa och Elias
Författare: Ann Olerot
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Mysterier, övernaturligt, spänning, förr i tiden, spöke, historisk plats
ISBN: 9789174692501
Ta del av Silvernyckelns hemlighet via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar