Pax bokserie av Ingela Korsell, Åsa Larsson & Henrik Jonsson

Bild

 
”Här växer de gamla sagor fram och ger ett nytt liv åt de bortglömda och gömda väsen och tillsammans med moderna skildringar blir det till riktigt fängslande, spännande, mystiska och skrämmande nagelbitande bladvändare.”
 
 

Bild

 

PAX – serien är magiskt, mystisk, spännande och roliga urban fantasy serie i 10 delar som utgår från den nordiska mytologin och utspelar sig i nutida vardagliga miljöer i staden Mariefred tillsammans med övernaturliga inslag av olika läskiga väsen. 

 

Böckerna är skrivna med ett enkelt och lättflytande språk som är rappt, vassa, härligt halvsarkastiska och roligt språk som känns ungdomligt. och modernt och som på ett väldigt träffsäkert och på ett stimulerande sätt då texten är skrivet på ett ungdomligt sätt som blir till ett lustfyllt läslyft, tillsammans med korta kapitel blir de riktiga bladvändare. Böckerna innehåller även otroligt realistiska och serietidningsliknande illustrationer i svartvit som ger läsarna en visuell och filmisk upplevelse genom att lägga till ordlösa svartvita illustrationer sida vid sida med traditionell boktexten. Scenerna ger extra liv genom att fångar upp miljöer, karaktärer och de olika obehagliga väsen i böckerna som gör att de blir en naturlig pause i berättelsen och hjälper fantasin att spinna vidare med hjälp av de känslosamma och skrämmande bilderna.
Även böckernas färggranna och spännande framsida med sina spännande bilder lockar även till läsning.

Böckerna har en bred ålders inriktning, men främst är de ämnade åt 9-12 åringar, men går även att läsas av både yngre och äldre barn och vuxna. Det här är böcker som kommer förvandla bokstrejkare till bokslukare.

 
Böckerna är fruktansvärt spännande, helt magiska, fyllda med mystisk, absolut beroendeframkallande och fängslande och är stundvis ganska nagelbitande läskiga och faktiskt också väldigt roliga.
Men böckerna tar även upp vardagliga händelser, som skola och kompisar och svåra, allvarliga, men dock viktiga ämnen som att vara fosterbarn och allt det som hör till samt mobbing och trakasserier, ångest, Adhd och alkoholism.

Bild

 

Bild

 
 

Bild

 
“Pax böckerna handlar om de utvalda bröderna Viggo och Alrik som från början tror att de bara än en gång byter fosterhem då de blir fosterhemsplacerats hos de snälla fosterföräldrarna Laylah och Anders i den lilla staden Mariefred. Men snabbt visar sig det handla om något helt annat. Här möter bröderna det gamla syskonparet Estrid och Magnar Miner. De är väktare till ett hemligt magiskt bibliotek som har funnits under kyrkan i hundratals år. Men onda krafter vill erövra biblioteket, så det är väktarnas uppgift att beskydda det mot alla otäcka väsen som väckts till liv i staden. Till sin hjälp har de bröderna Alrik och Viggo som kastas in i att ta kampen mot olika mörka krafter där det behöver använda sig av både styrka och list för att övervinna alla övernaturliga otyg som väcks till liv tagna från de nordiska mytologin som hotar det till synes lugna och idylliska Mariefred.
Men pojkarna har också strider att utkämpa i sitt vardagsliv, då de samtidigt tvings kämpa mot elaka skolkamrater och en längtan efter mamman, men som inte är att lita på. Det är en kamp som fortsätter med nya hisnande grepp i bok efter bok. “
 
 

 

Bild

 

I Pax-bokserien ingår böckerna:

1. PAX. Nidstången
2. PAX. Grimmen
3. PAX. Mylingen
4. PAX. Bjäran
5. PAX. Gasten
6.PAX. Näcken
7.PAX. Pesten
8.PAX. Vitormen
9.PAX. Maran
10.PAX Draugen 
 
 
 
 
 
 
 

Bild

Det ingår även en lärarhandledning där det finns en mängd bonusmaterial och tips på hur man kan arbeta med PAX i undervisningen och speciellt Nidstången som är den första boken i serien. Boken passar även som klassuppsättning från åk 4 till åk 6.

Bild

 
 

Bild

 
 

Bild

 
Men vad ska man nu läsa när man läst hela PAX bokserien?

Här nedan har jag skapat en bokaffisch på böcker som passar att läsa efter PAX böckerna. Samt faktaböcker om olika väsen. Du kan givetvis hämta hem filen för att använda i utbildningssyfte.
 

Bild

 

Bild

 
 

Bild

 

Nu finns även PAX Målarbok där du kan bläddra bland scener ur böckerna eller utforska det magiska biblioteket. Färglägg imparna, grimmen, mylingen och alla de andra övernaturliga varelserna, eller ge dig i kast med det myllrande persongalleriet, vilken är din favorit? Alrik som älskar djur, lillebrorsan Viggo som klättrar på allt han ser, den coola häxan Iris eller bibliotekets väktare; Estrid och Magnar? Ge din fantasi fritt spelrum! Färglägg den magiska bildvärlden i Pax- böckerna och upplev Alriks och Viggos äventyr i dina färger. Läs också textutdrag ur böckerna och kortare citat!

 

Bild

 

Följ med på PAX – en ljudvandring i Mariefred

Bild

 
 
“Mörka krafter är i rörelse i Mariefred. Alrik, Viggo, Estrid och Magnar har bekämpat många av dem, men kriget är inte slut. Och när mörkret samlar sina krafter måste godheten slå tillbaka. Det är här du kommer in. Sätt på telefonen, plugga in hörlurarna och bege dig till runstenarna utanför Gripsholms slott i Mariefred. Där väntar Estrid Mimer på dig. Hon ger dig ett uppdrag: att bära en magisk sten genom Mariefred till Kyrkoruinen där ondskan just nu är som starkast. Om du vågar. För längs vägen kommer du att möta många otäcka varelser som vill stoppa dig.”
 
 

Bild

 
PAX-GEOCACHING i Mariefred. Geocaching är en gps-stödd variant av skattjakt. En slags utomhuslek som utövas av miljoner människor över hela världen.Tolv cacher ligger ute och väntar på att bli hittade. Bara att ladda ner appen ”geocaching” och köra! 
 
Jag har även skapat en PAX-Tipspromenad med 20 frågor med tillhörande facit. Materialet finns att köpa på mitt Skolmagi konto.
 

Serietitel: PAX

Författare: Ingela Korsell, Åsa Larsson

Illustratör: Henrik Jonsson

Bokförlag: Bonnier Carlsen 

Målgrupp: 9-12 år

Kategori: Fantasy reality , magisk realism, urban fantasy, spänning, rolig, magi, nordiska väsen, äventyr, fosterbarn, nordisk mytologi, väsen, hemlighet, Mariefred, mobbing, bokserie

Ta dela av böckerna som ljudböcker eller E-böcker via: BookBeat, Storytel, Nextory

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu

 
 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar