Fatta grejen med spindlar av Alain M. Bergeron, Michel Quintin & Samuel Parent

Visste du att de flesta spindlar har åtta ögon? Eller att honspindeln kan vara upp till 100 gånger så stor som hanen? Visste du att det finns en spindel som lever i en bubbla i vattnet? Och att honorna äter upp hanarna efter parning? Fatta grejen med spindlar är fylld av knäpp och läskig kunskap kring allt du inte visste att du ville veta om spindlar och deras liv! Hur mycket vågar du egentligen ta reda på om dessa små men läskiga kryp?

Det här är en faktabok som ingår i den nya faktaserien ”Fatta grejen med” som är en en ny underhållande faktaserie, här kommer du att upptäcka moriter och seder för termiter, dungbaggar, Komodo-drakar, Tasmaniska djävlar, bandmaskar, pirayor… och många andra, här får vi veta mera om olika djur och insekter om deras vanor och liv.

I den här underhållande och lättläst faktaserie har man lyckats kombinera vetenskaplig information med massa humor i bild och text. Texten är enkel och lättläst och den intressanta fakta som presenteras är fascinerade och lärorik.

Bilderna är målade i färgsprakande och skrattretande seriebilder där huvuddelen av bilden är gjord av serier och den vetenskapliga informationen finns längst ner på sidan, men alltid i förhållande till ämnet illustrerat med humor.

Provläs boken genom att klicka på bokbilden.

Äckliga, läskiga, spännande och skrattretande fakta presenteras tillsammans med knasiga och härliga illustrationer som lockar till både skratt och funderingar.

 

Det här är verkligen en uppskattat ny faktaserie. Jag gillar verkligen när bokförlag satsat på nya faktaböcker som riktar sig till de yngre då faktaböcker kan locka till läsning för läsovana barn samtidigt som just denna serie presenteras fakta med humor något som kan göra det lättare att lära och få dig att minnas bättre. Humor aktiverar nämligen belöningssystemet och ökar därmed läsmotivationen och läslusten. Så när boken är utläst kommer du veta mängder av ruskiga men tokiga fakta om de märkliga djuren. Fatta grejen!

I faktaserien ”Fatta grej med” finns även boken “Fatta grejen med pirayor” och snart släpps “Fatta grejen med komodovaraner”.

Boktitel: Fatta grejen med spindlar

Bokserie: Fatta grejen med

Författare: Alain M. Bergeron & Michel Quintin

Illustratör: Samuel Parent

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Lättläst, faktabok, djur och natur, insekter, spindlar, humor, naturkunskap, biologi

Lärarhandledning

ISBN: 9789178817580

Bokförlag: Hegas

Ta del av boken som ljud och E-bok via bok appen: Ugglo

Ta del av boken som ljudbok via: Storytel, Nextory.

Ta del av boken via: Adlibris, Akademibokhandeln, Bokus, Bokfynd.nu, Hegas förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar