Ninja Timmy av Henrik Tamm

Ninja Timmy är en actionfylld fantasy serie som utspelar sig i fantasivärlden Elyzandrium en värld där himlen är fylld av ångdrivna luftballonger och andra märkliga maskiner och där staden bebos av olika människor och pratade djur. 

Ta på dig ninjadräkten och följ med till en fantasifull äventyrsvärld!

Ninja Timmy är en actionfylld fantasy serie som utspelar sig i fantasivärlden Elyzandrium en värld där himlen är fylld av ångdrivna luftballonger och andra märkliga maskiner och där staden bebos av olika människor och pratade djur. 

Här får vi läsa om hur uppfinnar katten Timmy och hur hans vänner blir brottsbekämpande ninjor och kastas in i det ena äventyret efter det andra.

Ninja Timmy

Under sina spännande äventyr som tar dem till olika fängslade platser möter de nya vänner, sagolika varelser och bekämpar olika brottslingar.

Ninja Timmy och hans vänner

Flera gånger är böckerna även skriva med ett avancerade ord, men det ser jag endast som något som kan utöka barns ordförråd.

Något som även är intressant är hur författaren gör kopplingar till dagens vardag som personligheter som “Baron Von Stump” (Donald Trump). Och miljöproblemen i världen men framförallt på Arktis samma sak är det i Vitland i boken “Ninja Timmy och staden av is”. 

 

Det här är passande högläsningsböcker då böckerna har oerhört vackra illustrationer med fantasirika fantasimiljöer tillsammans med spännande, actionfylld handling.

Illustrationerna är skapade av illustratören Henrik Tamm som även skrivit böckerna och som är känd för illustrationerna till Shrek, Narnia och Kung Fu Panda med flera.

Detta väger dock inte upp att texten känns skriven utan insikt om barns förståelse och språk tillsamman med ett väldigt omoderna könsroller där huvudkaraktärerna är ”tuffa”killar och tjejer är söta.

Provläs boken genom att klicka på bilden.

Böckerna som ingår i serien Ninja Timmy är:

Själv har jag även lyckats tagit del av böckerna via barnboksappen Lylli, där man både kan läsa dem som e-böcker och lyssna på dem som ljudböcker.

Bokserie: Ninja Timmy

 

Författare och illustratör: Henrik Tamm

 

Målgrupp: 6 – 9 år

 

Kategori: Fantasy, äventyr, spänning, magi, vänner, familjeförhållande, pratande djur

 

Provläs

 

Bokförlag: Bonnier Carlsen

 

Ta del av böckerna som ljudböcker och E-böcker via: Storytel

 

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar