Ninja Timmy av Henrik Tamm

 

Ta på dig ninjadräkten och följ med till en fantasifull äventyrsvärld!

Ninja Timmy är en actionfylld fantasy serie som utspelar sig i fantasivärlden Elyzandrium en värld där himlen är fylld av ångdrivna luftballonger och andra märkliga maskiner och där staden bebos av olika människor och pratade djur. 

Här får vi läsa om hur uppfinnar katten Timmy och hur hans vänner blir brottsbekämpande ninjor och kastas in i det ena äventyret efter det andra.

Ninja Timmy

Under sina spännande äventyr som tar dem till olika fängslade platser möter de nya vänner, sagolika varelser och bekämpar olika brottslingar.

Ninja Timmy och hans vänner

Flera gånger är böckerna även skriva med ett avancerade ord, men det ser jag endast som något som kan utöka barns ordförråd.

Något som även är intressant är hur författaren gör kopplingar till dagens vardag som personligheter som “Baron Von Stump” (Donald Trump). Och miljöproblemen i världen men framförallt på Arktis samma sak är det i Vitland i boken “Ninja Timmy och staden av is”. 

 

Det här är passande högläsningsböcker då böckerna har oerhört vackra illustrationer med fantasirika fantasimiljöer tillsammans med spännande, actionfylld handling.
 

Illustrationerna är skapade av illustratören Henrik Tamm som även skrivit böckerna och som är känd för illustrationerna till Shrek, Narnia och Kung Fu Panda med flera.

Detta väger dock inte upp att texten känns skriven utan insikt om barns förståelse och språk tillsamman med ett väldigt omoderna könsroller där huvudkaraktärerna är ”tuffa”killar och tjejer är söta.

Provläs boken genom att klicka på bilden.

Böckerna som ingår i serien Ninja Timmy är:

Bokserie: Ninja Timmy

Författare och illustratör: Henrik Tamm

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Fantasy, äventyr, spänning, magi, vänner, familjeförhållande, pratande djur

Provläs

Bokförlag: Bonnier Carlsen

Ta del av böckerna som ljudböcker och E-böcker via: Storytel

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar