Marvinter – Radiokalender

Marvinter är en myllrande fantasyberättelse, som kombinerar gammal folktro med det moderna barnets våndor och problem. 

”Marvinter” är helt i min smak. Snö och skog så långt ögat kan nå, fullproppad av olika magiska sagoväsen.

“Hugo är 9 år och inte riktigt som alla andra. När han blir upprörd skapar hans händer vitblåa, gnistrande eldsflammor.

Av misstag har Hugo råkat skada en klasskompis i skolan, och han vill helst inte gå dit igen… Nu ska han och Farmor gömma sig från allt och fira jul långt uppe i norr, djupt inne i skogen, på ett ensligt pensionat dit Farmor alltid brukar åka på vintrarna.

Men julen blir inte alls så lugn som Farmor lovat, tvärtom. För i år är pensionatet fullt av gäster, och inte vilka gäster som helst. De är väsen. Märkliga varelser som Hugo bara trodde existerade i sagornas värld. Många av dem är farliga och någon har samlat dem där. Någon som älskar kyla och mörker och mardrömmar. Någon som har en plan som hotar hela världen: den ondskefulla Maran.

Som tur är hittar Hugo lyktflickan Lumina, ett väsen som inte heller är som alla andra. Tillsammans med henne måste Hugo nu försöka stoppa Maran. Men hur? Vad kan en nioåring göra mot en hel armé av jättar och troll? Och vad är det egentligen för märkliga krafter Hugo har…”

Det finns även ett Marvinter-pyssel, färgläggningsbilder, väsenfakta, memoryt och prova Marvinters spel,  det finns som app till surfplatta och mobil

Och så alla 24 nedladdade ljudklippen finns här, varje avsnitt är 9, 30 min långa.

Marvinter är en radiokalender som släpptes 2017 och riktar sig till unga lyssnare mellan 7 till 12 år, men det kan vara bra att ha en vuxen i sin närhet om man är mellan 7 till 9 år då vissa av avsnitten kan bli riktigt spännande.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar