Xander och de regnbågs-kräkande enhörningarna av Matthew K. Manning & Joey Ellis

”Xander och de regnbågs-kräkande enhörningarna” är verkligen en helknasig bokserie där vi får se våra magiska sagoväsen ur en ny vinkel!

I bokserien ”Xander och de regnbågs-kräkande enhörningarna” får vi lära känna pojken Xander och den dagen när möter tre enhörningar med zombie-sjukan som av någon anledning kräks regnbågar överallt. Det har förvisats till jorden från sin värld, när de blev zombie enhörningar, men hur gömmer man dessa väldigt pratglada och kräksjuka enhörningar bland människor som inte tror på magi och sagoväsen och speciellt inte zombie enhörningar. Det blir inte bättre när det även kommer älvor som absolut inte är vackra och snälla varelser utan dessa älvor är insektsälvor som är allt annat än snälla och hjälpsamma och det blir återigen upp till Xander att lista ut ett sätt att skicka tillbaka älvorna ditt dom kom ifrån.

Det här är två stycken skruvade, och roliga böcker som lär väcka läslusten hos läsare mellan 9 – 12 år som vill ha lättlästa kapitelböcker med humoristisk handling. De två första böckerna i serien ”Xander och de regnbågs-kräkande enhörningarna” heter Xander och de regnbågs-kräkande enhörningarna 1 – Magi stinker!” och den andra heter “Xander och de regnbågs-kräkande enhörgningarna – Älvor hatar ponnyer”.

Provläs boken genom att klicka på bokbilden.

Böckerna är skrivna med luftig text med en rapp handling som förstärks av knasiga bilder som både finns i färg och delvis i svartvita illustrationer.

Det här är böcker för ovilliga läsare som gillar böcker fyllda med knasig humor.

Bokserie: Xander och de regnbågs-kräkande enhörningarna

Författare: Matthew K. Manning

Illustratör: Joey Ellis

Målgrupp: 9 – 12 år, men kan läsas av yngre läsare beroende på läskunskapen

Kategorier: Humor, mysterier, magi, övernaturligt, parallell värld, natur- och sagoväsen, enhörningar

Provläs

Lärarhandledning 

Bokförlag: Hegas 

Ta del av böckerna som ljudbok och E-bok via: Nextory, Storytel

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd och Hegas

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar