Jordens hjältar av Peter Bergting

Jordens hjältar är actionfyllda hybridböcker med en härlig mix av bilderbok, serietidning och tv-serie i ett! Häng med på actionspäckade äventyr med superhjältarna Jordens hjältar som räddar jorden och dess invånare om och om igen!

Jordens hjältar är actionfyllda hybridböcker med en härlig mix av bilderbok, serietidning och tv-serie i ett!

I “Jordens hjältar” möter vi kompisgänget Jordens hjältar, som alla fyra besitter olika superkrafter.

 

‘Tillsammans bekämpar de superskurken Zuperskurko som gör allt han kan för att förstöra och sabotera för andra.

 

I boken “Megaztrålen” blir det strandkaos när superskurken tar hjälp av ett vattenmonster och tillsammans förstör de sandslott och förminskar saker med sin krympstråle.

 

I boken “Robotvalparna” blir det fredagsmys-katastrof när det delas ut gulliga valpar i staden. Det är mysigt i början, men så börjar lördagsgodiset att försvinna, frågan är om det är de gulliga hundvalparna som ligger bakom?

 

Den tredje delen heter  “Djungelmonstret”

 

Detta är några av de  actionspäckade superhjälteuppdrag som jordens hjältar får hantera på olika sätt.

Häng med på actionspäckade äventyr med superhjältarna Jordens hjältar som räddar jorden och dess invånare om och om igen!

Jag gillar verkligen sättet som böckerna i bokserien “Jordens hjältar” är uppbyggda på!

Här möter bilderböckerna de klassiska serietidningarna och gör dem till hybridböcker som säkert kommer att bli en succé bland de yngre barnen.

Jag gillar verkligen sättet som böckerna i bokserien "Jordens hjältar" är uppbyggda på! Här möter bilderböckerna de klassiska serietidningarna och gör dem till hybridböcker som säkert kommer att bli en succé bland de yngre barnen. I hybridbokserien "Jordens hjältar" får de yngre läsarna ta del av ganska mycket slapstick-humor med en ganska löjlig handling med en text som är skriven i  uppdelade i korta textstycken, där läsarna emellanåt får ta del av handlingen med hjälp av pratbubblor som tillsammans smälter i hop med de färgstarka och detaljrika illustrationerna som täcker böckernas uppslag. 
Provläs boken genom att klicka på bokbilden ovan.

I hybridbokserien “Jordens hjältar” får de yngre läsarna ta del av ganska mycket slapstick-humor med en ganska löjlig handling med en text som är skriven i  uppdelade i korta textstycken, där läsarna emellanåt får ta del av handlingen med hjälp av pratbubblor som tillsammans smälter i hop med de färgstarka och detaljrika illustrationerna som täcker böckernas uppslag. 

 

Jag hade dock väldigt svårt för teckenstilen som var svårläst, speciellt om böckerna ska rikta sig till unga läsare mellan 3 till 6 år.

 

Visst går böckerna att läsas av äldre läsare som ca 6 till 9 år om man exempelvis vill locka ovilliga läsare som vill ha mindre text och mer bilder.

Till böckerna finns det även färgläggningsbilder som är baserade på handlingen utifrån dessa två första böckerna.

Vi temainlägget “Väck läslusten med hybridböcker” kan ni läsa mer om vad just hybridböcker är för något samt ta del av flera andra boktips på hybridböcker anpassat för olika åldrar.

Bokserie: Jordens hjältar

Författare & illustratör: Peter Bergting

Målgrupp: 3- 6 år, men fungerar  även att läsas av barn mellan 6 till 9 år.

Kategori: superhjältar, superskurk, humor, hybridbok

Bokförlag: Bonnier Carlsen

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar