Flora Wolf och Järnklockorna av Linn Åslund & Rebecka Helmersson

Efter den populära steampunk-trilogin Ester Tagg är författaren Linn Åslund och illustratören Rebecka Helmersson tillbaka med ett nytt hisnande äventyr för lågstadieläsarna. 

Följ med i en ny spännande berättelse med Flora Wolf, i ett fartfyllt och fängslade steampunk äventyr.

”Flora Wolf och Järnklockorna” handlar om den föräldralösa flickan Flora Wolf. Hon har ensam ansvaret för att ta hand om sin lillebror Flipper när deras storasyster Nike är ute på kungens luftskepp Polaris. Men Nike har inte hörts av på flera månader och inte skickat hem pengar till hyran. 

Hyresvärden Haspen hotar med att ta Flipper som pant och låta honom jobba som eldare, fastän han bara är 7 år. Flora måste hitta ett sätt att få ihop pengarna, men det är inte så lätt. Allt hon kan är att dyrka upp lås, men eftersom hon inte tillhör låsmästarnas skrå, är det absolut förbjudet.

En fartfylld bok om att våga drömma om något större än omgivningen vill!
“Flora Wolf och Järnklockorna” är en spännande läsupplevelse från början till slut där den fängslade handling uppdelat i korta kapitel där texten levandegörs av svartvita illustrationer med steampunk känsla som förstärker berättelsen och dess karaktärer.
 
Boken är skriven av Linn Åslund och illustrerad av Rebecka Helmersson,

Här möts vi av starka kvinnliga karaktärer som den modiga flickan Flora Wolf, den tuffa och hemlighetsfulla flickan som Flora Wolf möter, den arga och misstänksamma vakten Murbräckan och fäktmästare Vrede som är oskyldigt anklagad för förräderi.

Utöver det så finns de många normbrytande detaljer som förstärker berättelsen handling. Samt att boken öppnar upp för diskussion om samhällsstruktur, förutsättningar och människosyn. Till boken finns även en tillhörande lärarhandledning som riktar sig till åk 1 till åk 3.
Det här är första delen i den nya trilogin ”Flora Wolf” fylld av spänning, vänskap och steampunk!
 
En spännande start på en serie som jag ser fram emot att läsa med stor nyfikenhet.
 
Trilogi: Flora Wolf
 
️Författare: Linn Åslund 
 
Illustratör: Rebecka Helmersson
 
Målgrupp: 6-9 år
 
Kategori: Spänning, äventyr, fantasy, steampunk, lättläst
 
ISBN:  9789129729498
 
Bokförlag: Rabén & Sjögren
 
Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar