Fornnordiska myter och sagor av Alex Frith, Louie Stowell & Matteo Pincelli

Följ med till vikingatiden och läs om fängslande och spännande sagor om hjältar som dräper drakar och gudar som slåss mot jättar.

Illustartionerna i boken är skapade av Matteo Pincelli
Vikingarna berättade sagor för varandra som eldade på deras fantasi och kämpaglöd. Så småningom skrevs en del av berättelserna ner.
Sagorna var både spännande och roliga och utspelar sig i nio magiska världar som hålls samman av ett enormt träd, asken Yggdrasil. Människorna bor i Midgård, medan de andra världarna befolkas av gudar och gudinnor, jättar och dvärgar, drakar och många andra fantastiska och fruktansvärda varelser.

I “Fornnordiska myter och sagor” kan du läsa om några av de spännande äventyr som Tor, Loke och de andra som bor i Asgård var med om. En beskrivning av mytologins världar, världsträdet Yggdrasil och myternas ursprung.

Det här är en otroligt välgjord bok som slutade med en smäll!

Detta är en väldigt tjock bok med ca 300 sidor, men med sina korta berättelser som är skrivna med luftig text och välgjorda och underhållande illustrationer i färg är det en passande bok för högläsning under SO-lektionerna om man arbetar med vikingatema, asagudarna och skaparberättelsen men passar lika bra som godnattsagor.

Det är även en passade bok om man har läst bokserien ”Magnus Chase” av Rick Riordan som handlar om den nordiska gudavärlden som du aldrig sett den förut.

”Fornnordiska myter och sagor” är helt klart spännande läsning för såväl stora som små!
 

Om du som lärare ska arbeta med tema vikingatiden och asatron så passar denna bok samt att jag även har skapat ett vikingatipspromenad med 30 frågor samt ett vikingaprov  utan poäng sättning och med poäng sättning med 50 frågor som riktar sig till åk 4 till åk 9. Detta material finns även samlat i ett vikingatema där du kan ta del av båda vikingaproven och tipspromenaden.

Allt material finns på mitt Skolmagikonto och kostar.

I ett samlat blogginlägg delar jag med mig av boktips, aktiviteter och lektionsmaterial som berör dinosaurier till vikingatiden.

 
Författare: Alex Frith & Louise Stowell
 
Illustratör: Matteo Pincelli
 
Målgrupp: 6-9 år, men fungerar även upp i högre åldrar
 
Kategori: Historiska berättelser, asatron, vikingatiden, myter och sagor, spänning, äventyr
 
ISBN: 9789187503566
 
Bokförlag: Lind & Co
 
Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar