Väsens revolution av Lukas Renklint

”Väsens revolution” är en spännande och charmig ungdomsbok där den nordiska folktron blandar dramatiska tonårsliv och olika familjekonstellationer som gör att läsare i en bred ålder från 9 år och upp gör att ungdomarna slukar innehållet.

“En gång i tiden så trodde människan på dom som fanns i det fördolda, vi visste att vi behövde visa vår aktning till naturens olika väsen, vi visste att vi inte bara kunde få hjälp av alla olika naturväsen utan att ge tillbaka.
 
 
Med tiden och åren har dessa traditioner glömts bort och pakten mellan människan och alla naturväsen har för länge sedan dött ut och sakta glömts bort hos oss människor, men inte hos alla väsen. De olika naturväsen är nu arga på hur de behandlas och hur vi människor behandlar natur och vatten. Nu anser naturens olika väsen att pakten är bruten och kräver att människorna gör något.
 
 
Vännerna Dorcas, Javid och Sasha som nyligen börjat femman blir plötsligt representanter för hela mänskligheten och måste förhandla med rasande mylingar och tjuriga vättar och andra arga väsen. Det visar sig snart att uppdraget utförs med fara för deras eget liv. Människornas och väsendenas framtid ligger nu i barnens händer.

Väsens revolution är en fantasyberättelse med övernaturlig spänning som är lika delar ryslig och rolig.

 
Dock har jag lite svårt för hur författaren benämner endast en av barnet med hen och andra vuxna med människor. Något som störde min läsupplevelse.

Boktitel: Väsens revolution

Författare: Lukas Renklint

Målgrupp: 9-12 år

Kategori: Vänner, fantasy reality, fantasy, övernaturligt, naturväsen

Provläs

ISBN:  9789178853847

Bokförlag: Visto förlag

Ta dela av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd  eller Visto förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar