Myror av Johan Brosow

Det här är verkligen en pedagogisk och intressant bok som både väcker nyfikenhet och respekt för naturen hos alla unga vetgiriga naturälskare.

Lär dig att teckna en myra genom att delta i Johans tecknarskola genom att klicka på myrbilden.

Visste du att myror har funnits jättelänge, åtminstone ända sedan dinosauriernas tid, visste du även att myror är riktiga gottegrisar och att det finns skogsmyror som kan skjuta ut gift? 

I faktabilderboken ”Myror” får vi lära oss mer om dessa superhäftiga, flitiga och smarta små djur.

”Myror” är en faktabilderboken som är en underhållande faktabok som tar fakta intressanta läsare på en närmare och inzoomad inblick i myrans myllrande liv. 

 

I boken får vi upptäcka myror i stora närgångna bilder som med sitt spännande perspektiv verkligen visar hur myror ser ut, och hur de lever och samarbetar i sina myllriga samhällen.

Provläs boken Myror genom att klicka på bokbilden.

”Myror” är en faktabilderboken fylld med härligt färgstarka bilder fyllda till brädden med olika sorters myror som skogsmyror, vävarmyror, bladskärarmyror och pistolmyror.

Provläs boken Myror genom att klicka på bokbilden.

Tillsammans med lättläst och fascinerande fakta som är uppdelade i korta stycken och som är skrivet på ett lättförståeligt och humoristiskt sätt, fångar författaren och illustratören Johan Brosow världen ur ett myrperspektiv som lär locka vetgiriga unga naturälskare mellan 3 till 6 år att upptäcka de små krypen utifrån ett nytt perspektiv.

 

Här kan du ladda ner två färgläggningsbilder för att måla myror.

Efter att ha läst boken Mo och myrorna samt denna faktabok om myror. Fick jag inspiration att skapa ett eget faktahäfte om myror – “Min faktabok om myror” på 50 sidor där jag har riktat in mig på den röda skogsmyran.

 

Häftet är fullproppat med faktatext, lättare skriv- och bilduppgifter och mycket mera. Det är ett material som riktar sig till förskolebarn upp till åk 6 i grundskolan. 

 

Häftet berör ämnen som Naturkunskap, biologi, svenska, bild, musik och utomhuspedagogik.

 

Här kan du läsa mer om vad materialet innehåller och möjligheten att ladda ner det via min butik på Skolmagi.nu.

Boktitel: Myror 

 

Författare och illustratör: Johan Brosow 

 

Provläs

 

ISBN: 9789179770150

 

Målgrupp:  3-6 år 

 

Kategori: Myror, tidig fakta, småkryp, faktabilderboken

 

Utgiven av: Bonnier Carlsen

 

Ta del av boken via: Adlibris Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar