Lukas och Lotta lär sig badvett av Cornelia Kindmo & Katarina Vintrafors

Ser du fram emot sommaren med sol och bad?

Då vill jag rekommendera böckerna om ”Lukas och Lotta lär sig badvett” som kan användas i förberedande syfte innan ni besöker badstranden och badhuset för att få en påminnelse om vattensäkerhet och även öppna upp för dialog om badvett samtidigt som böckerna kan användas att läsas som äventyrsfyllda bilderböcker.  

Så följ med på blöta, underhållande och spännande vattenäventyr i böckerna om Lukas och Lotta lär sig badvett.

Lukas och Lotta lär sig badvett är två härligt färgstarka bilderböcker som på ett inspirerande sätt lär barn i simskoleåldern mellan sex till nio år att ha roligt i vattnet och samtidigt på ett pedagogiskt sätt lär de ut om säkerhet i och omkring vattnet. 

Illustrationer och tillhörande text från boken Lukas och Lotta lär sig badvett - utflykten till stranden.
Illustrationer och tillhörande text från boken Lukas och Lotta lär sig badvett – på äventyr i badhuset.

I bilderböckerna om Lukas och Lotta får ni lär er om badvett och vikten av säkerhet i och runt vattnet, något som är det centrala temat med böckerna.

Bojan berättar ifrån bilderböckerna Lukas och Lotta lär sig badvett.

På flera uppslag i de olika äventyren finns även inslag av fakta där läsarna även får lära sig mer om när ”Bojan berättar”, som är en glad livboj som hjälper till att förklara viktiga badvettspunkter från Svenska Livräddningssällskapet Badvett Något som blir en del av berättelsen på ett underhållande och upplysande sätt. 

 

 

I slutet av varje bok finns även några tillhörande diskussionsfrågor. 

I böckerna om Lukas och Lotta lär sig badvett får vi följa med vännerna “Lukas och Lotta när det i första boken ~ Utflykten till stranden” tar sig till badstranden en varm sommardag. Här kan vännerna utöva sina simkunskaper som de lärt sig på simskolan samtidigt som Lottas mamma övervakar dem från stranden. Det blir en underbar dag där de simmar och snorklar, men de är även 

med om en del dramatik. 

I den andra boken “Lukas och Lotta – På äventyr i badhuset” får vi följa med till badhuset för att fira Lukas födelsedag. Eftersom Lukas har lyckats tagit simborgarmärket vill han visa Lotta att han nu räknas som simkunnig. Det blir en kalasbra dag som slutar lite dramatiskt men lyckligt.

Det här är två fristående böcker med mysiga och äventyrsfyllda handlingar som både är pedagogiska och lärorika bilderböcker som har lättlästa handlingar med fängslande berättelser där det även finns plats för eftertanke. 

 

Dessa färgstarka bilderböcker har magiska illustrationer av Katarina Vintrafors som kan upplevas i heluppslag där de finns massor att upptäcka i varje bild.

 

Se bara på de färgglada omslagen som lockar till läsning!

Det här är böcker som både vill roa och rädda liv!

Vattnet är inte farligt, däremot är okunskap farligt, därför kan böckerna om Lukas och Lotta rädda liv i och omkring vatten.

Bokserie: Lukas och Lotta lär sig badvett

Författaer: Cornelia Kindmo.

Illustratör: Katarina Vintrafors

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Äventyr, spänning, vardagsdramatik, badvett, vänskap

Utgiven av: Barnsmart.seWhipmedia

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar