Evightens hus av Pia Hagmar & Peter Bergting

Böckerna i bokserien ”Evighetens hus” av Pia Hagmar passar att läsas eller lyssnas av barn och unga mellan 9-12 år. ”Evighetens hus” är en gåtfull historia som bygger på verkliga händelser. Det är också en fängslande berättelse om två familjer som är sammanlänkade genom tiden och om en fruktansvärd period i Irlands historia som fortfarande lever kvar i människors hjärtan. Samtidigt som vi får ta del av två trasiga familjer som kämpar för att bli en hel.

Baserat på en verklig händelse!

”Allt började sommaren 1985, säger Pia Hagmar. Av en slump hamnade jag i den lilla byn Lisdoonvarna på Irlands västkust. Under promenaden fick jag syn på ett gammalt, förfallet stenhus. Det var då det hände. Jag kände omedelbart igen mig, trots att jag aldrig tidigare vart på Irland. En ensam sorg slog över mig och jag började gråta.”

Evighetens hus” är två otroligt känslosamma och gripande böcker med övernaturliga och trovärdiga händelser. Det är en berättelse om en sorg, om en längtan och om en dröm att hitta hem.
”Evighetens hus” är de två böckerna ”Flykten” och ”Vägen hem” av Pia Hagmar som är baserade på en verklig händelse.

Böckerna utspelar sig både under nutid och dåtid, under den fruktansvärda hungerkatastrofen som drabbade Irland i mitten av 1800-talet.

Bokserien ”Evighetens hus” är en gåtfull historia som bygger på verkliga händelser. Det är också en fängslande berättelse om två familjer som är sammanlänkade genom tiden och om en fruktansvärd period i Irlands historia som fortfarande lever kvar i människors hjärtan. Samtidigt som vi får ta del av två trasiga familjer som kämpar för att bli en hel.
Evighetens hus” är två otroligt känslosamma och gripande böcker. Då jag själv tror på ett liv efter detta, och att man levt ett tidigare liv (reinkarnation) så grep denna berättelse tag om mitt hjärta extra mycket.
 
Jag gillar hur författaren Pia Hagmar lyckats fånga läsarna från första sidan till sista sidan med att blanda handlingen med nutid och dåtid och gör berättelsen extra fängslande.

Om omslagen till böckerna i bokserien Evighetens hus läggs sida vid sida kan man se hur nutidens huvudperson Mika och Caitlin från 1800 – talet ser på varandra genom tiden. Vackra illustrationer som ser ut som målningar illustrerade av Peter Bergting.

Bokserie: Evighetens hus

 

Författare: Pia Hagmar

 

Illustratör: Peter Bergting

 

Målgrupp: 9-12 år

 

Kategorier: Sorg, kärlek, längtan, vänskap, familjekonstellationer, övernaturligt, förr i tiden, baserat på verklig händelse 

 

Utgiven av: B. Wahlströms

 

Ta del av böckerna som E-bok och ljudbok via: Storytel, Bookbeat, Nextory

 

‘Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg: