Förskräckliga Förskolan av Ola och Eva-Lotta Belin

”Förskräckliga förskolan” är en mysryslig bilderbok med twistad humor och med en berättelse om att olikheter inte behöver betyda att man inte kan umgås.

Första dagen på ett nytt ställe är alltid pirrigt...

”Förskräckliga förskolan” är en mysryslig bilderbok med twistad humor och med en berättelse om att olikheter inte behöver betyda att man inte kan umgås.

”Första dagen på ett nytt ställe är alltid pirrigt. Och idag ska Märta börja förskolan, och hon är jättepirrig. Såklart! Det är ju första dagen och ett helt nytt ställe. Men inte bara det. Det är nämligen så att Märtas förskola är lite annorlunda…

 

Det visar sig att hennes pappa har råkat lämna Märta på fel förskola. En förskola för monster!!!

 

Hur ska detta gå?”

Märta, från bokserien Märtas rysliga liv.

Kommer du våga läsa bilderboken Förskräckliga förskolan och se hur det går?

Man får ju hoppas att det går bra för detta är första boken i serien om “Märtas rysliga liv”. Där den andra boken troligen kommer att heta “Katastrofala Kalaset”

Vid första anblicken av denna bilderbok kan den se lite skrämmande ut, men ändå väldigt lockade att vilja bläddra i med sin annorlunda framsida som liksom är i ett öppningsbar 3D lager.

 

”Förskräckliga Förskolan” innehåller stämningsfulla och lagom läskiga bilder, med en spöklik stämning, och underhållande och små läbbiga detaljer med en härlig humoristisk twist. Handlingen är uppdelat med korta stycken i högt tempo som passar perfekt till högläsning för barn mellan åldrarna 4 till 6 år.

Provläs boken genom att klicka på bokbilden

Text och bilder samspelar på ett bra sätt som ger en mysryslig läsupplevelse.

Här kan barnen känna igen sig, som under en förskoledag med fruktstund och sagostund och andra aktiviteter fast med en humoristisk twist. Samtidigt som boken utmanar normer och skildrar segregation, något som öppnar upp till reflektion och diskussion tillsammans med barnen.

På ett kreativt och humoristiskt sätt har bilderboksduon Ola och Eva-Lotta Belin lyckats med att framföra det viktiga budskapet; att alla är olika, men samtidigt lika.

Att olikheter inte är något negativt och att man kan lära sig mycket av varandra, bara man har ett öppet sinne.

Boktitel: Förskräckliga Förskolan

 

Bokserie: Märtas rysliga liv

 

Författare: Ola Belin

 

Illustratör: Eva-Lotta Belin

 

Målgrupp: 3-6 år

 

Kategorier: bilderbok, börja förskolan, smårysare, monster, normer, segregation, högläsning

 

Provläsning

 

ISBN: 9789188167910

 

‘Utgiven av: Splej Förlag

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd, Votum förlag

Dela gärna detta inlägg: