Rysare i juletid: nio berättelser av Kerstin Lundberg Hahn, Petrus Dahlin, Mårten Melin, Mårten Sandén, Pernilla Gesén, Tobias Söderlund, David Renklint, Katarina Genar, Madeleine Bäck

”Rysare i juletid” är en gastkramande antologi fylld med nio spännande och skrämmande berättelser. En bok fylld med nio rysliga skräckisar med jultema. Här finns en härlig mix med berättelser om gammal skock, modern skräck och hederliga spöken. Rysare i juletid är passande julläsning för orädda!

”Rysare i juletid” är en gastkramande antologi fylld med nio spännande och skrämmande berättelser. 

En bok fylld med nio rysliga skräckisar med jultema.

”Rysare i jultid” är är en bok fylld med korta fristående berättelser skrivna utav nio av landets främsta skräck bokförfattare för barn och unga. Här har författarna: Kerstin Lundberg Hahn, Petrus DahlinMårten Melin, Mårten SandénPernilla Gesén, Tobias SöderlundDavid Renklint, Katarina Genar och Madeleine Bäck, fått möjligheten att sätta sin egna prägel på de olika berättelserna som alla utspelar sig under mångas favorit högtid – julen, som ska vara fridfull, med värmande brasor, och mysig stämning. Men med den här boken kommer ni garanterat rysa istället för att mysa!

Julläsning för orädda!

Vissa av berättelserna är lagom läskiga, medan andra berättelser får nackhåret att ställa sig upp. Det här är helt enkelt en bok med berättelser för alla.

Här finns en härlig mix med berättelser om gammal skock, modern skräck och hederliga spöken.

Här får vi läsa om den läskiga julbocken, elaka tomtar, spökande barn, dödligt julgodis, dödligt skrämmande julklappar och andra juliga rysare.

Matti inser för sent att han borde stoppat sin mamma från att öppna den sista julklappen – det som händer sen kommer ge dig mardrömmar.

 

Linnea är ensam i den gamla herrgården där familjen ska fira jul. Plötsligt får hon syn på en flicka i ålderdomliga kläder utanför fönstret.

 

 

Lova tänder eld på Gävlebocken och får sedan besök av en varelse som vill lära henne en läxa. En fruktansvärd förvandling tar sin början.

Aiza, som länge försökt dölja en hemsk hemlighet, firar jul med sin pojkväns familj och får ett paket som ingen av de andra säger sig veta vem det är ifrån.

 

Adrian tänker skrämma sina småkusiner och köper en gammal getmask så han kan klä ut sig till julbock. På julaftons kväll väntar någon utanför huset, vars ansikte påminner om den där masken. Och den är inte ensam.

Det här är en perfekt bok för unga skräckläsare mellan 9 till 12 år som har skinn på näsan och till lärare som vill ha kortare berättelse att högläsa i klassrummet, men med försiktighet. Rekommendationen är att läsa igenom boken själv innan ni börjar högläsa för klassen för att se vilka berättelser som passar för era elever.

Boktitel: ”Rysare i juletid; nio berättelser”

 

Författare:Kerstin Lundberg Hahn, Petrus DahlinMårten Melin, Mårten SandénPernilla Gesén, Tobias SöderlundDavid Renklint, Katarina Genar och Madeleine Bäck,

 

Målgrupp: 9-12 år

 

Kategorier: Skräckhistorier, spökhistorier, jultema, korta berättelser

 

ISBN: 9789132215131

 

Utgiven av: B.Wahlströms

 

Ta del av boken som E-bok via Storytel.

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg: