Handbok för Superhjältar: Den längsta natten av Elias & Agnes Våhlund

Handbok för Superhjältar: Den längsta natten” är fortsättningen på den oemotståndliga och actionfyllda hybridserien ”Handbok för Superhjältar”. Även i denna bok som i tidigare böcker lyfter den fram viktiga budskap, om hur man är en bra vän, och att man duger precis som man är och vikten av att kunna samarbeta och att det är ok att vara rädd.

Handbok för Superhjältar: Den längsta natten” är fortsättningen på den oemotståndliga och actionfyllda hybridserien ”Handbok för Superhjältar”.

Bokserien Handbok för Superhjältar är inte endast fängslande berättelser fyllda med superhjältar och spännande äventyr, böckerna lyfter även meningsfulla budskap som, mobbing, utanförskap, hur man är en bra vän, och att man duger precis som man är och vikten av att kunna samarbeta och att det är ok att vara rädd. Många lärare och pedagoger använder sig av dessa böcker för att arbeta med värdegrundsarbete med sina elever.
Bokserien Handbok för Superhjältar är inte endast fängslande berättelser fyllda med superhjältar och spännande äventyr, böckerna lyfter även meningsfulla budskap som, mobbing, utanförskap, hur man är en bra vän, och att man duger precis som man är och vikten av att kunna samarbeta och att det är ok att vara rädd. Många lärare och pedagoger använder sig av dessa böcker för att arbeta med värdegrundsarbete med sina elever.

Även i denna bok som i tidigare böcker lyfter den fram viktiga budskap, om hur man är en bra vän, och att man duger precis som man är och vikten av att kunna samarbeta och att det är ok att vara rädd.

”Handbok för Superhjältar: Den längsta natten” är den åttonde boken i barnbokserien Handbok för Superhjältar” av radarparet Elias och Agnes Våhlund.

 

Paret Våhlund hybridböcker är lockande för barn i olika åldrar, med lättlästa och luftiga textstycken uppdelade i färgmatchande textrutor.

 

Handlingen är spännande och engagerande från början till slut, och uppdelade i korta kapitel som binder ihop helheten över de otroligt färgstarka och fartfyllda illustrationerna som täcker böckernas bokuppslag där stora delar av av händelserna sker i bilderna som på ett lockande sätt tar upp mycket av sidorna.

Om man ännu inte hörts talas om böckerna i bokserien ”Handbok för Superhjältar” så kan jag bara under vilken sten som man bor under, speciellt om man är barn mellan 6 till 9 år eller lärare, bibliotekarie, eller förälder till barn i den åldern. För då är det hög tid att ta er till närmaste bibliotek och bläddra igenom någon av böckerna och se vad allt prat är om.

 

Här går det  även att läsa mer om alla böckerna i bokserien Handbok för Superhjältar.

Superhjältegänget från hybridbokserien Handbok för Superhjältar som består av Röda masken, Vildbiet, Blixtpojken & Förvandlaren.
Superhjältegänget från hybridbokserien Handbok för Superhjältar som består av Röda masken, Vildbiet, Blixtpojken & Förvandlaren.

”I boken ”Den längsta natten” måste superhjältarna stoppa inbrottsvågen, efter att det äntligen lyckats lista ut sambandet mellan återvändarna och alla inbrotten i Rosenhill.

Nu gäller det bara att få ett slut på det hela om det så ska ta hela långa natten…

 

För samtidigt måste de fyra superhjältarna, sluta upp med sina intriger, och sluta upp med att jämföra sig mot varandra och stället börja samarbeta igen som en enad grupp.”

Som till tidigare böcker finns det även till denna bok lärarhandledning och bildspel.

 

Det finns även pyssel, quiz och annat material, fritt att användas i skolan, på biblioteket eller hemma samt att det finns möjlighet att köpa badlakan, kuddfodral och t-shirts via Handbok för Superhjältars hemsida.

Boktitel: Handbok för Superhjältar: Den längsta natten, del 8

 

Bokserie: Handbok för Superhjältar

 

Författare: Elias Våhlund

 

Illustratör: Agnes Våhlund

 

Bokförlag: Rabén & Sjögren

 

Målgrupp: 6-9 år, men går även att läsas för högre åldrar

 

Kategori: Superhjältar, vänskap, äventyr, spänning, samarbeta, förlåtelse, rädsla. tillsammans blir man stark, att tro på sig själv

 

ISBN: 9789129723700

 

Ta del av boken via: Adlibris,Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar