Dinosaurieklubben av Rex Stone & Louise Forshaw

Dinosaurieklubben är ett hisnande äventyr i en svunnen tid fylld av förhistoriska bestar. I bokserien "Dinosaurieklubben" får läsare ta del av en spännande äventyrsserie från en dold värld med Jurassic park-känsla!

Dinosaurieklubben är ett hisnande äventyr i en svunnen tid fylld av förhistoriska bestar.

I bokserien Dinosaurieklubben får läsare ta del av en spännande äventyrsserie från en dold värld med Jurassic park-känsla!

I bokserien Dinosaurieklubben får läsarna följa med de två barnen Tess och Jamie som båda älskar dinosaurier och älskar jakten efter nya fossiler. I sitt sökande efter fossiler hittar det en magisk grotta som för dem tillbaka till en tid då dinosaurierna fortfarande levde. Med hjälp av Dinosaurieklubben, ett nätforum för dinosaurier intresserade barn, navigerar de i en farlig men spännande miljö, fylld av riskfyllda äventyr.

I varje bok får barnen vara med om ett nytt dinosaurieäventyr med lättsamma och ibland farliga och absolut spännande uppdrag där barnen möter olika dinosaurier som Wannanosaurus, Quetzalcoatlus och T-Rex massa andra dinosaurier.

Dinosaurieklubben är perfekta kapitelböcker för de som gillar spännande äventyr och dinosaurier!

Böckerna är skrivna med luftig text i korta kapitel där det även förekommer underhållande och utstickande “ljud-text”, där det till varje uppslag även finns underhållande svartvita illustrationer som förstärker den spännande och underhållande handlingen. (Även om jag hade önskat att bilderna i boken hade samma färgstarka och lockade bilder som böckernas bokomslag.)

I slutet av varje bok finns det fakta om dinosaurierna som man mött i de olika böckerna, tillsammans med en tillhörande tidslinje med fakta om de olika perioderna, en ordlista och slutligen ett quiz om dessa förhistoriska bestar. 

Dinosaurieklubben är perfekta böcker för nybörjarläsare och högläsning för åldrarna 6 till 10 år. 

Till böckerna finns det lättare diskussionsfrågor via bokförlaget Berghs hemsida.

Om man vill arbeta med det underhållande och spännande ämnet dinosaurier och lära sig massa spännande fakta, har jag skapat olika material med tidsepoker och tidslinje som innehåller färgrika bilder med tillhörande lättläst fakta från Big Bang till Vikingatiden samt en tipspromenad Är du en fossiljägare”.

Bokserie: Dinosaurieklubben

Författare: Rex Stone

Illustratör: Louise Forshaw

Målgrupp: 6-9 år

Kategorier: Dinosaurier, urtiden, djur, natur, äventyr, spänning

Utgiven av: Berghs förlag

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar