Ailo av Li Nolin & Christine Tomtlund

Följ med på ett spännande fjälläventyr! Vi får utforska den vackra fjällnaturen tillsammans med lekfulla lämmelar som springer runt i kråkbärsriset, och upptäck den imponerande rödingen som simmar i Silversjön. Under denna fjällresa möter vi även samer och deras fritt strövande renar i det vackra Soldalen. Böckerna om Ailo är två fristående bilderböcker som väcker nostalgiska minnen av de älskade böckerna om den blåhåriga fantasifiguren Plupp och hans två djurvänner, lämmeln Lämmel och hermelinen Hermelin. Böckerna om Ailo tar läsarna med på en resa genom en fantasifull och färgstark fjällvärld. Med hjälp av vackra illustrationer och engagerande berättelser får läsarna möjlighet att drömma sig bort till de majestätiska fjällens magiska landskap och möta en rad olika djur och karaktärer.

Följ med på ett spännande fjälläventyr!

Vi får utforska den vackra fjällnaturen tillsammans med lekfulla lämmelar som springer runt i kråkbärsriset, och upptäck den imponerande rödingen som simmar i Silversjön. Under denna fjällresa möter vi även samer och deras fritt strövande renar i det vackra Soldalen.

I boken Ailo på Kråkbärsfjället får läsarna följa med Ailo och hans bästa kompis, fjällräven Sunni, och upptäcka hur deras liv kan se ut en dag under senhösten. Genom berättelsen får naturen styra och vi lär oss mer om olika djur som lever på fjället, samt om olika bär och maträtter som kråkbär och det samiska brödet Gahkku (eller som vi säger på svenska, glödkaka).

 

Receptet går att ta del av via denna länk.

I boken “Ailo på rödingfiske” får vi följa med Ailo och fjällräven Sunni på ett spännande äventyr under en vinterdag. Här får läsarna uppleva spänningen och glädjen i att fiska röding samtidigt som de lär sig om vikten av säkerhet på isen.

Böckerna om Ailo är två fristående bilderböcker som väcker nostalgiska minnen av de älskade böckerna om den blåhåriga fantasifiguren Plupp och Plupps två djurvänner, lämmeln Lämmel och hermelinen Hermelin.

Böckerna om Ailo tar läsarna med på en resa genom en fantasifull och färgstark fjällvärld. Med hjälp av vackra illustrationer och engagerande berättelser får läsarna möjlighet att drömma sig bort till de majestätiska fjällens magiska landskap och möta en rad olika djur och karaktärer.

Med Ailo som guide får läsarna möjlighet att på ett harmoniskt och underhållande sätt uppleva fjällens skönhet och mångfald. Det är en inspirerande resa som ökar förståelsen för den värdefulla naturen som omger oss och tydliggör vikten av att bevara och respektera den.

Med sin lättlästa text är böckerna perfekta som högläsningsböcker för barn i åldrarna 4 till 8 år, samtidigt som de introducerar fjällnaturen på ett tillgängligt sätt. Varje uppslag i böckerna innehåller även frågor som vänder sig direkt till läsarna, vilket öppnar upp för diskussion och reflektion.

Men det är inte bara texten som gör böckerna till en spännande läsupplevelse. De otroligt välgjorda och vackra illustrationerna är rika på detaljer och färger, vilket gör att böckerna verkligen kommer till liv.

Böckerna inspirerar förhoppningsvis läsarna att utforska fjällen och naturen.

Boktitlar: Ailo på Kråkbärsfjället & Ailo på rödingfiske

Författare: Li Nolin

Illustratörer: Christine Tomtlund

Målgrupp: 5-8 år

Kategorier: fjäll livet, årstider, fjällnatur, fjälldjur, kultur, mat samer, bilderbok

Utgiven av: Ditt bokförlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar